Ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Εταιρίας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

O Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Θεμέλαρος και στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. (www.readsa.gr) ταξίδεψαν στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα για να συμμετάσχουν σε συναντήσεις εργασίας που διοργανώθηκαν στις 27 και 28 Απριλίου στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου WINTER MED.

Στις 27 Απριλίου, ο Πρόεδρος και τα στελέχη της εταιρείας συμμετείχαν στη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου στα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μαγιόρκα, κατά την οποία παρουσίασαν και συζήτησαν τις δράσεις που η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. έχει υλοποιήσει στο πλαίσιο του WINTER MED, να συντονιστούν με τους υπόλοιπους εταίρους και να οριστικοποιήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το Τελικό Συνέδριο του έργου που θα λάβει χώρα στη Ρόδο στις 31 Μαΐου, σε συνδιοργάνωση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ και της CRPM (Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών).

Στις 28 Απριλίου είχαμε την ευκαιρία μέσω ξεναγήσεων σε «καλές πρακτικές» να επισκεφθούμε και να δούμε από κοντά δράσεις βιώσιμου και εναλλακτικού τουρισμού, σε μια προσπάθεια της Μαγιόρκα να εδραιώσει τον τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Η επίσκεψη περιλάμβανε τις αυτόνομες ενεργειακά ξενοδοχειακές μονάδες της αλυσίδας Protur με χρήση φωτοβολταϊκών, βιομάζας και γεωθερμίας, το θέρετρο «Jardines de Alfabia» που προάγει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και τέλος την περιοχή Sóller, με τον αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων «Cooperativa de Sóller», ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του αγροτουρισμού.

Το έργο WINTER MED (https://winter-med.interreg-med.eu/), το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Med, κύριο στόχο έχει την εφαρμογή ολοκληρωμένων διακρατικών στρατηγικών για την ανάπτυξη βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους στους νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, μέσω  κοινού σχεδιασμού και συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων περιοχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *