Ανακοίνωση παραίτησης Βασίλη Κασιμάτη από το Σ.Ε.Ο.Ο.Κ.

 • Ένας κύκλος αγώνων έκλεισε. Ο επόμενος συνεχίζεται.

 

 

 

  “Σήμερα παρέδωσα στο προεδρείο του Σωματείου Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων (ΣΕΟΟΚ), την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου που κατείχα έως σήμερα, βάσει της σχετικής εγγραφής μας στο Πρωτοδικείο Νάξου.

  Επίσης ζήτησα και τη διαγραφή μου από μέλος του Σωματείου. Η θέση του προέδρου και σύμφωνα με τον νομικό μας σύμβουλο, δεν αναπληρώνεται μέχρι τις αρχαιρεσίες που θα λάβουν χώρα όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής του ΣΕΟΟΚ στα μητρώα των Σωματείων από το οικείο Πρωτοδικείο. Ως τότε θα αναπληρώνει ο κ. Κώστας Ιωαννίδης από τη θέση του Αντιπροέδρου.

 

 

  Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτή την απόφαση και αφού η ίδρυση του σωματείου έγινε και με προσωπικές μου ενέργειες, είναι εντελώς προσωπικοί, καταθέτω όμως έναν εξ αυτών αφού αυτός αφορά τα λοιπά μέλη. Η διάσταση απόψεων με το υπόλοιπο προεδρείο, στα όσα σχετίζονται με τη πίεση που οφείλει να ασκεί το σωματείο προς τις αρχές, όταν αυτές αδιαφορούν «εγκληματικά» ως προς τα αιτήματα και τις εύλογες αξιώσεις του κλάδου, ήταν ένα από τα βασικά μου σημεία.

 

 

  Η άποψή μου είναι ότι ένα σωματείο πρέπει να κινείται με οποιοδήποτε τρόπο για την προάσπιση των συμφερόντων του. Και όταν εξαντλείται σε όλα τα επίπεδα η «διπλωματική» οδός, τότε οφείλουμε να προβαίνουμε σε κλιμακωτές δράσεις, βήμα βήμα.

 

  Σημείο αιχμής αποτελεί η ανάλγητη θέση του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, όταν «επίμονα» όλους αυτούς τους μήνες, επέδειξε ένα άκομψο πρόσωπο παντελούς αδιαφορίας, για τη χωροθέτηση στάθμευσης των οχημάτων μας στο λιμάνι της Σαντορίνης. Αφού εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες προς μια δίκαιη λύση, ζητώντας να μας χωροθετηθεί το λιμενικό Ταμείο, (όπως χωροθέτησαν από πέρσι στα ΚΤΕΛ και τα Ταξί) και τις δικές μας θέσεις και αφού λίαν προκλητικώς, δεν λάβαμε ούτε καν απάντηση σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες (πρωτοκολλημένες επιστολές, υπομνήματα, συζητήσεις, κλπ) που ασκήσαμε, θεωρώ ότι περαιτέρω επιστολές και «χάδια» δεν πρόκειται να βοηθήσουν ούτε το κλάδο μας ούτε και τον τουρισμό που αναμένεται και φέτος να ταλαιπωρηθεί, αφού θα επικρατεί και πάλι το γνωστό αλλαλούμ της παραβατικότητας και της αναρχίας στο λιμάνι. Κατά τα άλλα, οι λοιποί λόγοι παραίτησης ήταν καθαρά προσωπικοί.

 

 

 

  Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν σκληρά μαζί μου όλο αυτό το διάστημα. Πετύχαμε καταρχήν να απο-στοχοποιηθεί ο κλάδος και να μην ακούγεται πια ότι τα «βανάκια» είναι παράνομα. Και το πετύχαμε σε πανελλαδικό επίπεδο. Πετύχαμε σήμερα να αντιμετωπίζεται ο νεόδμητος κλάδος μας με ισονομία, τόσο από τους συνάδελφους μεταφορείς άλλων κλάδων, όσο και κυρίως από τις αρχές. Αυτός άλλωστε ήταν και ο προσωπικός μου στόχος από την στιγμή που αποφάσισα να εμπλακώ συνδικαλιστικά.

 

 

  Περαιτέρω, τα όσα καταφέραμε προς όφελος των συναδέλφων μας να πετύχουμε στα συναρμόδια Υπουργεία, τιμούν τις προσπάθειες και τον ακούραστο αγώνα που καταβάλαμε σε αυτή τη κοπιαστική πορεία ως προεδρείο. Εγώ θα συνεχίσω να μάχομαι για τα συμφέροντα του κλάδου και της επιχείρησής μου, υπο την άλλη μου ιδιότητα, από το δημοσιογραφικό μου μετερίζι και από τα 2 ενημερωτικά μέσα που διαθέτω ως εκδοτης. Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Το «όχημα» αλλάζει (για να χρησιμοποιήσω και τη δική μας ορολογία). Καλή συνέχεια και καλή σαιζόν σε όλους σας και είθε αυτά που μας ενώνουν να είναι παγίως ισχυρότερα από αυτά που τυχόν μας διαχωρίζουν. Βασίλης Κασιμάτης Πρώην πρόεδρος ΣΕΟΟΚ”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *