ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΝΑΚΙΑ- ΠΕΙΡΑΤΕΣ

 

 

“Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη νήσο Σαντορίνη, σχετικά με την παροχή μεταφορικών υπηρεσιών.

 

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν των κ.κ. Υπουργών σχετική κοινή επιστολή του Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Ασυρματοφόρων ΤΑΞΙ Σαντορίνης και του ΚΤΕΛ Θήρας Α.Ε., στην οποία υπογραμμίζεται το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην παροχή μεταφορικών υπηρεσιών στο νησί, εξαιτίας της απουσίας των κρατικών μηχανισμών ελέγχου. Αποτέλεσμα, να εμφανίζονται ιδιώτες (Έλληνες και Αλλοδαποί) μη νόμιμοι μεταφορείς, που προσφέρουν υπηρεσίες έναντι κομίστρου και μάλιστα χωρίς να διαθέτουν τη νόμιμη άδεια που προβλέπεται.

 

 

Το φαινόμενο αυτό, που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των νόμιμων μεταφορέων, παρατηρείται τόσο στον Αερολιμένα Θήρας, όσο και στο Λιμάνι του Αθηνιού, αλλά και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού, όπου ιδιώτες και τουριστικά γραφεία/γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων δραστηριοποιούνται με οδηγούς, που παρανόμως κάνουν χρήση του όρου ΤΑΧΙ και προβαίνουν σε μεταφορές επιβατών με κόμιστρο κατά παράβαση των διατάξεων.

 

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί τους δύο Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν λύση στο πολύ σοβαρό ζήτημα που επισημαίνουν ο Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Ασυρματοφόρων ΤΑΞΙ Σαντορίνης και το ΚΤΕΛ Θήρας Α.Ε., αποστέλλοντας άμεσα τα κρατικά όργανα ελέγχου για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην παροχή μεταφορικών υπηρεσιών στη Σαντορίνη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *