ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ SEA DIAMOND, ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

«Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ»

 

 

 

 « Πληροφορηθήκαμε  την  Δευτέρα  20/01/2010 από το Δελτίο  Τύπου της “Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων  Πολιτών για την ανέλκυση του  Κ/Ζ SEA DIAMOND”  ότι ο Υπουργός  Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Πλακιωτάκης ,  καλεί  τη Δημόσια Αρχή Λιμένων  του ΥΕΝ , να ανακαλέσει και να ακυρώσει  τον διεθνή  ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό  για την ανέλκυση του ναυαγίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας  , συμμετέχοντας  εξ αρχής  στον αγώνα του Θηραϊκού λαού  για την ικανοποίηση του πανθηραϊκού και όχι μόνο,  αιτήματος, της ανέλκυσης του κουφαριού του Sea Diamond ,  που σαπίζει  13 ολόκληρα χρόνια  στα νερά της καλντέρας , προκαλώντας  ανυπολόγιστο οικολογικό έγκλημα  ,καταγγέλλει την απαράδεκτη  απόφαση του Υπουργού και μάλιστα στη συγκεκριμένη συγκυρία , δηλαδή  μία ημέρα (!) μετά την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας  και των ασφαλιστών της ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια , για να προσβάλουν τον εν λόγω διαγωνισμό. Ο Υπουργός τους έβγαλε από τον κόπο!

Από τη στάση  όλων των Κυβερνήσεων από το 2007 και μέχρι σήμερα,  αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα  ότι στόχο έχουν τη συγκάλυψη  και τίποτε άλλο.  Η ίδια στάση τηρήθηκε  από την προηγούμενη  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , το ίδιο απροκάλυπτα  την εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.

Κύριε Πρόεδρε,

Απαιτούμε επιτακτικά την άμεση σύγκλιση  έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου,  για την καταδίκη της απόφασης  του κ. Πλακιωτάκη  και τη λήψη απόφασης για τη μη ανάκληση και ακύρωση του εν λόγω διαγωνισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *