Άμεση λύση στο υψηλό μεταφορικό κόστος των αθλητικών σωματείων των νησιών

Βίντεο: ομιλία στην Επιτροπή της Βουλής από Γιάννη Πολυχρονάκο 

 

 

 

 

  Στη Βουλή των Ελλήνων μίλησε χθες Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος , ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Νησιωτικών Περιφερειών για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι με τις μετακινήσεις τους, αλλά και τις αδικίες που υφίστανται οι κάτοικοι των νησιών .

 

 

  Με την ιδιότητα του Προέδρου του Πανναξιακού Α.Ο. και αυτή του αν. Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πολυχρονάκος είχε πάρει την πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και έπειτα από συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες που έκανε να το φέρει στην επιτροπή, όπου χθες ως ομιλητής είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τα θέματα που όπως είπε κάνουν τους νησιώτες να νιώθουν ότι τιμωρούνται που επέλεξαν να είναι κάτοικοι και να ζήσουν με τις οικογένειες τους στα νησιά.

 

  Μεταξύ άλλων ο κ. Πολυχρονάκος στην ομιλία του, ζήτησε τη δωρεάν μεταφορά των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με τα πλοία της ακτοπλοΐας και κάλυψη αυτού του κόστους, κάτι που δεν είναι απαγορευτικό από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ή από τα έσοδα από το στοίχημα και σε συνεργασία των Υπουργείων Αθλητισμού, Ναυτιλίας και Οικονομικών, όπως είπε.

Επίσης, ο Γιάννης Πολυχρονάκος επισήμανε ότι το οικονομικό κόστος είναι δυσβάστακτο για τα ερασιτεχνικά σωματεία που καλλιεργούν τον αθλητισμό, δίνουν διέξοδο σε χιλιάδες παιδιά, στηρίζουν τη ζωή στα νησιά μας, όπου η αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διατήρηση και την ενίσχυση της ζωής των κατοίκων τους.

Ο κ. Πολυχρονάκος έθεσε και το ζήτημα μιας εθνικής διεκδίκησης όπως είναι η κατοχύρωση της διπλής νησιωτικότητας, που θα δώσει στο Κράτος τη δυνατότητα κρατικών ενισχύσεων για τη δωρεάν ενδονησιωτική συγκοινωνία για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Παράλληλα ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κυκλάδων τόνισε ότι είναι καιρός η χώρα να αποκτήσει ουσιαστική νησιωτική πολιτική, να διαμορφώσει και να θέσει σε εφαρμογή πολιτικές που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα των νησιών.

Σταχυολογώντας, βασικά σημεία της ομιλίας, ο κ. Πολυχρονάκος, είπε:

«Χρειαζόμαστε αναπτυξιακές πολιτικές, φορολογικά κίνητρα για τα νησιά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ερημοποίηση των μικρών νησιών.

Με φορολογικά κίνητρα για νέους που θα δημιουργήσουν επιχειρήσεις σε αυτά τα νησιά, με ετήσιο επίδομα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που πηγαίνει σχολείο σε αυτά τα νησιά.

Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας των μεταφορών στα νησιά.

Μισθολογικά, φορολογικά, βαθμολογικά κίνητρα για τους γιατρούς, αφού οι δομές δημόσιας υγείας είναι υποστελεχωμένες στα νησιά μας.

Πρέπει να αρθούν αδικίες, όπως μια εξόφθαλμη αδικία εις βάρος των νησιών που δεν αποτελούν ίδιο Δήμο, αλλά μέρος μεγαλύτερου Δήμου ( π.χ η Δονούσα που ανήκει στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).

Τα νησιά αυτά δεν τυγχάνουν των ειδικών θεσμοθετημένων ευεργετημάτων των μικρών νησιωτικών Δήμων καθώς δεν είναι αυτόνομοι Δήμοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *