ΑΛΛΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΠΑΝΙΕΡΑ

Ο ΑΘΗΝΙΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

 

Φωτό: Παναγιώτης Μυτιληναίος

Το λιμάνι του Αθηνιού, μπαίνει για τρίτη σεζόν σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”. Αναγωγή: καλείς ασθενοφόρο για εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο και μετά από τρεις ΩΡΕΣ ή (Παναγία μου!) ΜΕΡΕΣ (όχι χρόνια), δεν έχει έλθει. Δυνητικά αποτελέσματα;. Τα έχεις κακαρώσει ή μένεις μια ζωή καθηλωμένος και εξαρτημένος σε θεραπείες και χαμογελώντας στραβά (λόγω αφλογιστίας των μιμητικών μυών) στους συγγενείς και φίλους που σε επισκέπτονται.

Μετά, σε πιάνει και ποδάγρα κι εκεί που τουλάχιστον (με το στραβό, δύσμορφο χαμόγελο) πήγαινες στην τουαλέτα, τώρα χρειάζεσαι στην καλύτερη Πι (αυτό, το υποστηρικτικό μετακίνησης), όχι το 3,14) είτε κάποιον στενό συγγενή που σε αγαπά.

Αναγωγή νούμερο δυο: Το Λιμάνι του Αθηνιού, έπαθε και ποδάγρα. Η (ο) προβλήτα (ς) αδρανών υλικών και επικινδύνων φορτίων, τέθηκε εκτός λειτουργίας. Οι πληροφορίες, λένε πως το Λιμεναρχείο Θήρας την (τον) έθεσε εκτός λειτουργίας. Άρα;.

Φωτό: Παναγιώτης Μυτιληναίος

Μάρα κουκουνάρα.

Αναγωγή αριθμός 3: “Ετέθη το ζήτημα της νέας ζημιάς που υπέστη από την κακοκαιρία η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων, για την αποκατάσταση της οποίας προτάθηκε να αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο μια μικρή, γρήγορη μελέτη, ώστε να επισκευαστεί η καθίζηση, που διαπιστώθηκε, μετά από επιθεώρηση που έκανε δύτης “. Ανακοίνωση Υπουργείου Ναυτιλίας, με αφορμή την προχθεσινή σύσκεψη. Απλή λιτή, υπηρεσιακή.

Ας διαβάσει κάποιος κάτω από τις γραμμές. Γιατί : “να αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο μια μικρή, γρήγορη μελέτη”;. Γιατί όχι απλά, μια μελέτη;. Γιατί όχι “να πράξει τα δέοντα;. Έλα μου ντε;. Μήπως επειδή επί τρία έτη κραδαίνουμε μια μελέτη 8,4 εκατομμυρίων ευρώ, ΧΩΡΙΣ, να κάνουμε κάτι προς αποκατάσταση της βλάβης;. Έστω μερικώς;. Μήπως, επειδή κι εκεί κατάλαβαν, πως για τους δικούς μας διοικούντες ένα λιμάνι είναι ίδιο με μια αλαβάστρινη ή έστω εμαγιέ μπανιέρα;.

Κι επειδή “στη μπανιέρα δυο-δυο”, όπως τραγούδαγε ο Γερμανός (ο Βαγγέλης), ποιός από τους δυο έχει την ευθύνη που η Σαντορίνη κατέστη σχεδόν πλήρως, Νήσος Αλίμενος;. Που τα αδρανή υλικά, έχουν πάρει τα ύψη και για να χτίσει κανείς σπίτι ή να κάνει μερεμέτι πρέπει να “ξηλωθεί” δεόντως. Που οι βενζίνες και τα αέρια έχουν σκαρφαλώσει στον Όλυμπο;. Επειδή τα καραβάκια, μένουν αρόδου για μέρες;.

Αλλά, το ωραίο είναι: “ ετέθησαν τα ζητήματα του υπερκορεσμού του νησιού και των ταυτόχρονων αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων, γεγονός που επιβαρύνει τα φορτία που δέχεται το λιμάνι”. Εδώ, τερματίσαμε. Στη μπανιέρα δυο-δυο. Στο λιμάνι, υπερκορεσμός. Σε ποιο απ’ όλα;. Μήπως εκπαιδεύουμε το γάιδαρο του Χότζα στη νηστεία;. Μόνο που ως γνωστόν, εκείνος μόλις συνήθισε, ψόφησε.

ΥΓ. Μην νομίσετε πως δεν μας ανακάλυψαν τα ΜΜΕ.

ΥΓ2. Στην Αγγλία, παραιτήθηκε Υφυπουργός, επειδή άργησε να προσέλθει για να απαντήσει μισή ώρα. Αν καθυστερούσε τρία χρόνια;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *