ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο M. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΟΣ

 

 

PELOPONISIOS“Όταν το 2010 για πρώτη φορά μία παρέα νέων ανθρώπων συστηθήκαμε στα κοινά τoυ νομού,στήνοντας από το μηδέν την ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και ξεκινώντας τότε να την υπηρετώ από τη θέση του αντιπροέδρου,δώσαμε την υπόσχεση πως οι νέοι των Κυκλάδων έχουν φωνή και ήρθε ή ώρα να ακουστεί.

Τρία χρόνια αργότερα το 2013 , αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του προέδρου της Νομαρχιακής επιτροπής,ανανεώσαμε την υπόσχεση με όλους εσάς δεσμευόμενοι πως ήρθε η ώρα η φωνή των νέων να γίνει πράξη.

Στη διάρκεια αυτής της τριετίας βρεθήκαμε όπως πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων μέσα από δύσκολες και αλλεπάλληλες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και ιστορικές εθνικές συγκυρίες όπως το δημοψήφισμα .Τολμήσαμε να «συγκρουστούμε» όπου θεωρήσαμε σωστό για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της παράταξης πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να καυτηριάσουμε τα «κακώς κείμενα» ακόμα και σε ανώτατα κλιμάκια πάντα με σεβασμό αλλά κ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη κ τη βάση μας . Όταν όμως χρειάστηκε πρώτοι πάλι εμείς δώσαμε το μήνυμα ενότητας και στοιχηθήκαμε στην πρώτη γραμμή των κοινών αγώνων.

Δώσαμε ενεργό παρόν στην κοινωνία με δράσεις ουσίας και προσφέροντας με τη βοήθεια των μελών μας Χριστουγεννιάτικα χαμόγελα συμπαραστεκόμενοι τόσο στο σύλλογο πολυτέκνων Σύρου όσο και στο έργο της Μητρόπολης συλλέγοντας τρόφιμα ,παιχνίδια κ άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση παιδιών κ οικογενειών του νομού μας, αλλά κ με έμπρακτη υποστήριξη σ τους πρόσφυγες που κατέφθασαν στη χώρα μας στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισαν στα πλαίσια της δράσης « ο άνθρωπος πάνω από όλα» .

Δώσαμε ισχυρό μήνυμα με παρεμβάσεις και προτάσεις για θέματα που επηρέαζαν την καθημερινότητα κ τις συνθήκες διαβίωσης των τοπικών κοινωνιών του νομού μας είτε επρόκειτο για την οριοθέτηση ,διαχείριση κ προστασία αιγιαλού κ παραλίας , είτε επρόκειτο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

Ενώσαμε τις φωνές μας με τις τοπικές κοινωνίες μιλώντας για ακτοπλοϊκά προβλήματα, για τον ευαίσθητο τομέα της υγείας ,τον αθλητισμό ,τον πρωτογενή τομέα προτείνοντας τη δημιουργία Κέντρου αγροτικής ανάπτυξης κ νησιωτικής οικονομίας και προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αναφερόμενοι σε θέματα «ταμπού» όπως η σχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός.

Επιπλέον είχαμε τη χαρά να δούμε νέα στελέχη να βγαίνουν από τις τάξεις μας κ να λαμβάνουν ενεργό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση ,τα επιμελητήρια κ τις τοπικές ενώσεις, ακόμα και να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές , μεταφέροντας με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της στελεχιακής ανανέωσης σε όλες τις βαθμίδες και να αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα των Κυκλάδων.

Φτάνοντας στο τέλος αυτής της σύντομης ,αλλά γεμάτης από εμπειρίες, διαδρομής θέλω με αφορμή τη λήξη της θητείας μου να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τους συνεργάτες στην ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων που με την ακούραστη συμμετοχή τους όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο αυτής της οργάνωσης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που δώσατε ενέργεια κ εμπνεύσατε το όραμα ενός στέρεου οικοδομήματος όπως ήταν η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων όλα αυτά τα χρόνια με γερά θεμέλια και δυναμική παρουσία.

Παραδίδω τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά νιώθοντας σίγουρος πως θα γράψει μία νέα λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και θα αποδείξει πως εχθρός του καλού είναι μόνο το καλύτερο!

Μιλτιάδης Πελοποννήσιος , πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *