ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΜΑΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ

 

 

   

H η φωτογραφία, είναι από ανάρτηση του κ. Κώστα Δαρζέντα στο Facebook

Επεισόδια αμαύρωσαν την παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ, στο Εμπορείο. Λίγο, πριν την έναρξη μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν μαύρες μπλούζες με το λογότυπο “Hellas Ultras”, θέλησαν -και τα κατάφεραν- να σταματήσουν την παρέλαση. Ο λόγος;. Η αριστούχος μαθήτρια είναι αλβανικής καταγωγής και ως εκ τούτου θα έπρεπε κατά το νόμο να φέρει την ελληνική σημαία (στα Γυμνάσια και Λύκεια, οι άριστοι συνεχίζουν να ορίζονται σημαιοφόροι).

Πολλοί γονείς αποδοκίμασαν τους Ultras,

Μάλλον ελαφρώς οξύμωρο να δηλώνεις στην Ελλάδα, την ελληνοφροσύνη σου στα αγγλικά.

ζητώντας τους να αποχωρήσουν, προκειμένου συνεχιστεί η παρέλαση των παιδιών τους. Ταυτόχρονα, μια ομάδα καθηγητών, δημιούργησε αλυσίδα προστασίας για τα παρελαύνοντα παιδιά, ενώ κλήθηκε επίσης η Αστυνομία. Το κακό όμως, είχε ήδη συντελεστεί καθώς πολλοί γονείς μαθητών νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, φοβούμενοι ενδεχόμενα επεισόδια, απέσυραν τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν. Η εκδήλωση μνήμης, ματαιώθηκε, καθώς κατά την διάρκεια της μακράς συνομιλίας των διαμαρτυρομένων με την αστυνομία, οι μαθητές και οι γονείς αποχώρησαν .

1 Response

  1. Ο/Η Αντωνια λέει:

    Λέτε πως δήθεν είναι ο καλύτερος μαθητής. Εγώ θυμάμαι πριν 7 χρόνια που πήγαινα γυμνάσιο κλήρωση γινόταν όπως έγινε και σε αυτό το σχολείο σήμερα. Καθαρά φταίνε οι καθηγητές και όσοι φέρουν ευθύνη γιαυτό λόγω του ότι όσοι ήμαστε μόνιμοι εδώ σε αυτό το νησί γνωρίζουμε πως το εμπορειο δεν θα άφηνε ΚΑΝΈΝΑΝ αλλοδαπό και όχι μόνο Αλβανό να κρατήσει ελληνική σημαία. Λέτε σας ενόχλησαν οι μπλούζες και αλλα τόσα. Δεν νομίζω. Αυτά είναι αφορμές. Το εμπορειο ανέκαθεν είχε θέμα με τους αλλοδαπούς και μην ξεχνάμε ότι είχε γίνει και άλλο σκηνικό με Αλβανους πριν χρόνια και από τότε ξεκίνησαν όλα! Μην λέμε ότι μας βολεύει. Από την στιγμή που όλοι τα γνώριζαν (γιατί τα χρόνια περνάνε αλλά δεν ξεχνάει κανεις, και ας κάνουν πως δεν θυμούνται) έπρεπε να προστατέψουν οι καθηγητές για αρχή το παιδάκι αυτό. Ήξεραν η είχαν φανταστεί τι θα γινόταν από την στιγμή που γνωρίζαν τι είχε συμβεί και στο παρελθόν. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *