ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ»

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ “ΚΟΡΑΗΣ”

 

KALVOS
Ανακοίνωση του Δήμου Σίφνου:
“Ο Δήμος Σίφνου, με αφορμή ερωτήματα και αντιδράσεις δημοτών κατά τις τελευταίες ημέρες, ενημερώνει τους συμπατριώτες μας σχετικά με την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού μας με το Ε/Γ-Ο/Γ «Ανδρέας Κάλβος» από τις 7 Φεβρουαρίου 2016, με την παράθεση ενός σύντομου ιστορικού:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφόρησε ανεπίσημα η είδηση, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «Αδαμάντιος Κοραής» που εξυπηρετούσε τη γραμμή μας θα σταματούσε προσωρινά και θα γινόταν αντικατάστασή του με το Ε/Γ-Ο/Γ «Ανδρέας Κάλβος».
Σε αντίστοιχες περιπτώσεις προβληματισμού ή/και έκφρασης διαμαρτυρίας σχετικά με ζητήματα ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των Δυτικών Κυκλάδων, ο Δήμος Σίφνου προχωρά σε συντονισμένες ενέργειες με τα νησιά της γραμμής και στην σύνταξη εγγράφων, που συνυπογράφουν όλοι οι Δήμαρχοι. Απτή απόδειξη «της ισχύος εν τη ενώσει», η αποδοχή του κοινού μας αιτήματος από τη ναυτιλιακή εταιρεία που εξυπηρετεί τα νησιά μας και η εκτέλεση 4 δρομολογίων την εβδομάδα (έναντι τριών τα προηγούμενα έτη) για τη χειμερινή περίοδο 2015-2016.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μετά από σχετική επικοινωνία, ο Έπαρχος Μήλου κ. Νίκος Βενάκης, μας ενημέρωσε ότι το ανάλογο έγγραφο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να το συντάξει το Επαρχείο προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Θα το συνυπέγραφαν δε οι Δήμαρχοι των 4 νησιών των Δυτικών Κυκλάδων που εκπροσωπεί (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος ,Κίμωλος), αλλά και η Έπαρχος Θήρας μιας και τα τρία από τα τέσσερα εβδομαδιαία δρομολόγια εξυπηρετούν την άγονη γραμμή. Κοινός στόχος Δήμων κι Επαρχείου φυσικά είναι η βέλτιστη- κατά το δυνατόν-ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών μας και συνεπώς το έγγραφο θα αφορούσε στην έντονη αντίδραση μας για τη δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ «Ανδρέας Κάλβος» (έλλειψη επαρκών χώρων, έλλειψη καμπινών κα) και στη διατύπωση αιτήματος προς το Υπουργείο, σε περίπτωση υποχρεωτικής ακινησίας του «Αδαμάντιου Κοραή», για την αντικατάστασή του με άλλο πλοίο ισάξιο ή καλύτερο.
Τελικά από το Επαρχείο δε συντάχθηκε και δεν απεστάλη έγγραφο για συνυπογραφή, αλλά κινούμενος στο ίδιο πνεύμα ο Έπαρχος αντ’ αυτού έστειλε το επισυναπτόμενο έγγραφο στο Υπουργείο και παράλληλα ανέλαβε την πρωτοβουλία επικοινωνίας με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα και το ΓΓ του Υπουργείου κ. Θεοτοκά, προσπαθώντας να δοθεί η καλύτερη και πιο ενδεδειγμένη λύση για τα νησιά μας. Είχαμε καθημερινή επικοινωνία για τις εξελίξεις με τον Έπαρχο, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τη ναυτιλιακή εταιρεία Αιγαίον Πέλαγος Θαλάσσιες Γραμμές ΝΕ, στην προσπάθεια να γίνει έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου της Ε/Γ-Ο/Γ «Πρέβελης» στη γραμμή μας 2 φορές την εβδομάδα για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η ακινησία του Αδαμάντιου Κοραή. Τελικά κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.
Επειδή όλοι μας διακατεχόμαστε από έντονο προβληματισμό κι επιτείνεται το αίσθημα της ανασφάλειάς μας ως κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι ως Δήμαρχος Σίφνου είχα χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ναυτιλιακής εταιρείας ZANTE FERRIES SA κ. Κάρδαρη, ο οποίος όντας γνώστης της αντίθεσης μας και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, μας διαβεβαίωσε ότι η ακινησία του πλοίου της εταιρείας τους «Αδαμάντιος Κοραής» ήταν επιβεβλημένη, είναι προσωρινή και το συγκεκριμένο πλοίο θα επαναδρομολογηθεί στη γραμμή μας στις 20 Φεβρουαρίου. Είμαστε καλόπιστοι, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση για την προάσπιση των συμφερόντων, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής μας.
Ο Δήμαρχος Σίφνου
Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *