ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

 

 

 

  “Μπροστά, σε περιβαλλοντικές δράσεις,

το Δημοτικό Σχολείο Εμπορείου

 

     Σε μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε η Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου Θήρας, με τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα συλλογής μπαταριών (ΑΦΗΣ σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη).

 

 

 

     Με τη συμμετοχή αυτή επιτυγχάνονται πολλοί εκπαιδευτικοί στόχοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η εκπαίδευση των μικρών μαθητών και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανακύκλωση των μπαταριών, με στόχο τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης των παιδιών αλλά και των γονέων για ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον. Παράλληλα δημιουργείται ένα κέντρο συλλογής, που θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στη Σαντορίνη, και θα συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό μπαταριών που καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων και δεν ακολουθούν τον σωστό δρόμο της διαχείρισης.  

 

     Το πρόγραμμα πραγματοποιείται ως στοχευμένη δράση με επιβράβευση, με τη μορφή σχολικού διαγωνισμού, σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων οι οποίοι είναι και οι μελλοντικοί ενήλικες αυτού του πλανήτη, καθώς οι ηλικίες αυτές μπορούν να μεταφέρουν και μέσα στην οικογένεια την αλλαγή συνήθειας και να προβληματίσουν θετικά γονείς και συγγενείς που ίσως δεν έχουν γνώση των μεγάλων περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 

 

     Σκοπός του προγράμματος της εταιρείας ΑΦΗΣ σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους κινητοποιήσει, ώστε να κατανοήσουν την σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας και την ευαισθητοποίησή της στην ανακύκλωση. Μέσα από ενέργειες θα ενημερωθούν οι μαθητές για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης μπαταριών και το όφελος που συνεπάγεται για το Περιβάλλον, την Δημόσια Υγεία, την Κλιματική Αλλαγή καθώς και την συσχέτιση με την Κυκλική Οικονομία.

 

Σχετικά video που ενημερώνουν για το ελπιδοφόρο πρόγραμμα:

 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *