ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ -ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ: “ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ  ΚΑΙ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!”

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΟΥ

 

 

 

“Διαβάζω  κατά καιρούς  στα τοπικά μέσα  ευχαριστήριες επιστολές  προς τους  αιμοδότες  της Σαντορίνης  , που με την προσφορά του αίματός τους ,σώζουν  συνανθρώπους μας.

 

Νοιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση  όταν  διαβάζω αυτές τις επιστολές  γιατί συνέβαλα και γω ,ως παλιός τακτικός αιμοδότης, στο στέριωμα αυτής της προσπάθειας  αλλά και στο μεγάλωμα της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης. Τότε , το 1992  όλοι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Σαντορίνης , μηδενός εξαιρουμένου, αγκαλιάσαμε αυτή την προσπάθεια , σαν να ήταν το μεγαλύτερο  αναπτυξιακό έργο στο νησί μας.

 

Θυμάμαι   το ενδιαφέρον  του τότε επάρχου  Αρτέμη Μητροπία, του μακαριστού  μητροπολίτη  μας Παντελεήμονα ,  του διοικητή της 134 ΣΜ κ. Ήμελλου , της Ρένας της Γρίβα, που ήταν εκτός από πρόεδρος του Εμπορείου  και πρόεδρος της Διοικούσας  επιτροπής του Κέντρου Υγείας και φυσικά και των επόμενων που υπηρέτησαν  σε αυτές τις θέσεις,  αλλά και πολλών  άλλων.

Το αποτέλεσμα  κάθε φορά της αιμοδοσίας  που όλο και γινόταν μεγαλύτερο , δεν άφηνε ασυγκίνητο κανένα μας.

 

 

Και μόνο το γεγονός  ότι κατέχει  την πρώτη θέση  στην Ελλάδα η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης , δείχνει  το αμείωτο ενδιαφέρον  των εθελοντών αιμοδοτών αλλά και τα πλούσια συναισθήματα  που τους διακατέχουν.   28 χρόνια  ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης.  Το γεγονός αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι οι Σαντορινιοί αλλοτριώθηκαν  από τον τουρισμό , αλλοτριώθηκαν από το χρήμα.

Η φράση που διάβασα « Η Ελλάδα να γίνει Σαντορίνη» του διευθυντή της Αιμοδοσίας  του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού Γιώργου Μπόλλα,  μακάρι να πραγματοποιηθεί   και να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα.

Εγώ λόγω ηλικίας  έπαυσα να αιμοδοτώ πλέον.  Τη θέση μου την πήραν τα παιδιά μου”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάνω  λοιπόν έκκληση σε όλα τα νέα παιδιά του νησιού μας ,που είναι αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν  ζωή με το αίμα σας . Να συνεχίσουν να προσφέρουν αγάπη και χαμόγελο.

Σε όσους δε, μέχρι τώρα δεν το αποφάσισαν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες , να το τολμήσουν.

Η ικανοποίηση που θα αισθανθούν δεν μπορώ να τους την περιγράψω.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο και να συνεχιστεί όπως συνεχίζεται με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Με την επιστολή μου αυτή  θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους εθελοντές αιμοδότες  της Τράπεζάς μας  που μας κάνουν περήφανους  και με την προσφορά του αίματός τους  δίνουν ζωή από τη ζωή τους  και να παροτρύνω αυτούς που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα , στην επόμενη αιμοδοσία  του Μαϊου , να είναι παρόντες.-

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Πρώην Πρόεδρος Καρτεράδου  και Έπαρχος  Θήρας και

Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Θήρας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *