Α.Πατηνιώτης για την κοπή πίτας στο Υπουργείο Αθλητισμού

  “Μέσα σε καιρούς που δυσάρεστα περιστατικά και ακραίες συμπεριφορές, από κάποιους που κατά παράδοση αμαυρώνουν το πρόσωπο του ελληνικού Αθλητισμού, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Υπουργείο Αθλητισμού, έδωσε ένα σαφές δείγμα υγείας και φωτεινής δραστηριότητας.
Η παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σηματοδότησε με ευκρινή τρόπο την επιμονή στις διαχρονικές αθλητικές αξίες, αλλά και το σταθερό βλέμμα προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
  Μπροστά σε εκείνους που με την αθλητική διαδρομή, το ήθος και την τεράστια αθλητική τους αξία, έδωσαν σπάνια αίγλη στον αθλητικό κόσμο της χώρας, ο Πρωθυπουργός επισήμανε το πνεύμα συλλογικότητας, οργάνωσης και εθελοντισμού, το οποίο γιγαντώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Είκοσι χρόνια μετά από εκείνες τις μεγαλειώδεις στιγμές, τονίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη η αντίληψη πως «Ο αθλητισμός ενώνει. Ο αθλητισμός δεν διχάζει. Και αυτή η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να υπηρετεί αυτή την αποστολή ανάδειξης του αθλητισμού συνολικά στη χώρα. Με έργα και όχι με λόγια».
  Μια τέτοια μεγαλειώδης συνάθροιση όλων εκείνων που δόξασαν το ελληνικό αθλητικό οικοδόμημα, δεν έμεινε χωρίς τον έμπρακτο συμβολισμό της. Από τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση, ανακοινώθηκε πως η Τράπεζα της Ελλάδος, συναίνεσε στην απόφαση έκδοσης ενός συλλεκτικού, αναμνηστικού νομίσματος που να συνοψίζει τις μεγαλειώδεις στιγμές του παρελθόντος και να δείχνει την πορεία προς ένα εξίσου λαμπρό, υγιές και δημιουργικό μέλλον. Καρπός και σύμβολο της ενεργού αφοσίωσης του Υπουργού στον τομέα που κλήθηκε να υπηρετήσει.
 Οι δόξες του αθλητισμού, έγραψαν σπουδαίες σελίδες αυταπάρνησης, αφοσίωσης και δόξας, αλλά το βιβλίο της Ιστορίας, δεν κλείνει, ούτε τελειώνει. Και κάθε νέο της κεφάλαιο, πρέπει να είναι αντάξιο της αίγλης που μας κληροδοτήθηκε, ακόμα κι αν η συμμετοχή όλων όσων την παραλάβαμε, περιοριστεί σε μια υποσημείωση, στις μελλοντικές σελίδες.
Αρκεί αυτή η υποσημείωση, να είναι συνειδητή, ενεργή και εποικοδομητική για τον αθλητισμό και την κοινωνία.
Και θα είναι!.
Αντρέας Πατηνιώτης
Αντιπρόεδρος ΑΟ Θήρας-Μέλος Δ.Σ ΟΑΚΑ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *