Α.Πατηνιώτης για την αποκατάσταση του ΟΑΚΑ :”η δύσκολη δουλειά, έγινε”

 

 

“Η ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων, υπήρξε πρωταρχική δέσμευση του Υπουργού Γιάννη Βρούτση, αμέσως μόλις παρέλαβε τα καθήκοντά του. Ταυτόχρονα, παραλάμβανε και ένα σχεδόν γηρασμένο και φθαρμένο ΟΑΚΑ που κινδύνευε να μετατραπεί σε εστία κινδύνων για αθλούμενους και φιλάθλους. Η πρώτη, ρητή εντολή, του Υπουργού προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών ήταν να αποκατασταθεί η ασφάλεια στο εμβληματικό έργο της νεώτερης αθλητικής ιστορίας. Μια αποστολή σύνθετη και ευαίσθητη. Δεν αφορούσε αυστηρά τις εγκαταστάσεις, αλλά επεκτεινόταν στο ίδιο το κύρος της χώρας που 20 χρόνια μετά την λαμπρή Ολυμπιάδα, δεχόταν ισχυρό πλήγμα, λόγω της εγκατάλειψης που ίσως επέβαλλαν οι συνθήκες, αλλά και η απουσία των τακτικών ελέγχων.

 

Όλα τα μέλη του Δ.Σ, προτάξαμε αυτήν την αποστολή και η συνεργασία, με τους ειδικούς επιστημονικούς εταίρους, απέδωσε. Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, παρέδωσε μια σύνθετη, τεκμηριωμένη και πλήρη μελέτη. Πλέον το κόσμημα της Αθήνας, θα μπορεί ταχύτατα να φιλοξενήσει τον παλμό της αθλητικής Ελλάδας. Μια εξέλιξη, που πήρε μεγάλη διεθνή δημοσιότητα, καθώς, για παράδειγμα, οι συναυλίες ενός δημοφιλέστατου ξένου συγκροτήματος που τα εισιτήρια, είχαν ήδη εξαντληθεί στην προπώληση και κινδύνευαν να ματαιωθούν, θα γίνουν κανονικά. Στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα επικρατούσε μόνο απογοήτευση στα εκατομμύρια των θαυμαστών των Coldplay, αλλά και η αίσθηση, πως η Ελλάδα, είναι μια τριτοκοσμική και εντελώς αναξιόπιστη χώρα.

 

Όσοι, που υπό τις εντολές του Γιάννη Βρούτση, εργαστήκαμε για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, αισθανόμαστε πως η δύσκολη δουλειά, έγινε. “Η καρδιά του Αθλητισμού μας ξαναχτυπάει στο ΟΑΚΑ”, όπως είπε ο Υπουργός. Και η δουλειά θα συνεχιστεί, σε όλες τις πτυχές της ασφάλειας και λειτουργικότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Αντρέας Πατηνιώτης -Μέλος Δ.Σ ΟΑΚΑ”.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *