Α. Χάλαρης: “Οι ευσυνείδητοι αστυνομικοί δεν εγκλημάτησαν”

Απάντηση στα περί “Αυτοδικίας” του περιφερειάρχη
  “Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απαντώντας σε δημοσίευμα που συνοδευόταν από οπτικοακουστικό υλικό, χαρακτήρισε «Αυτοδικία» την πρωτοβουλία Αστυνομικών να κλείσουν οι ίδιοι επικίνδυνες λακκούβες, σε δρόμο της Κω.
  Δυστυχώς, τέτοια προβληματικά και επικίνδυνα σημεία, δεν εντοπίζονται μόνο στην Κω. Είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα για όλα σχεδόν τα νησιά της Περιφέρειας. Το οδικό δίκτυο χρήζει βελτίωσης και αυτό είναι δεδομένο. Το κακό οδόστρωμα, οι κόμβοι που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί είναι απο τις βασικές αιτίες των εκατοντάδων τροχαίων.
  Εφόσον πολίτες -άσχετα αν είναι ένστολοι ή όχι- προσπαθούν καλύψουν ολιγωρίες και ανεπάρκειες του μηχανισμού δεν θα έπρεπε να το κατακρίνουμε αλλά να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας και μόνο για να καταλάβουμε την αγανάκτηση των πολιτών.
Οι εθελοντές, οι ενεργοί πολίτες, αντί να επικρίνονται, πρέπει να επαινούνται. Έστω κι αν με την πράξη τους αποδεικνύουν πως ο «Βασιλιάς είναι γυμνός» καθώς ο κρατικός μηχανισμός εδώ και χρόνια υπολείπεται κατά πολύ των εξελίξεων.
  Λυπάμαι πραγματικά που με την αντίδραση αυτή του κου Περιφερειάρχη, μετά την επικριτική ανάρτησή του, διατάχθηκε ΕΔΕ για τους αστυνομικούς. Τα σώματα ασφαλείας είναι υποστελεχωμένα σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα νησιά, όπου οι υπηρετούντες αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες πάρα πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια τους για να μπορούν να καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν. Αλίμονο εάν τους επιπλήτταμε ως επιβράβευση της αυταπάρνησης που επιδεικνύουν ή ακόμα πιο ακραία να τους περνάγαμε από ΕΔΕ που μπορεί να συνεπάγεται επίπτωση στο αξίωμα τους και στον μισθό τους.
  Οι ευσυνείδητοι αστυνομικοί δεν εγκλημάτησαν, επέλεξαν αντί να περιμένουν να τους καλέσουν να φτάσουν με το περιπολικό για να διαπιστώσουν ένα ατύχημα και να βοηθήσουν τους τραυματίες, από την αγανάκτηση τους και το υψηλό τους φρόνημα, προσπάθησαν να σβήσουν την πιθανή αιτία πρόκλησης του ατυχήματος.
  Με την ευχή να μην υπάρξουν επιπτώσεις στους ευσυνείδητους αστυνομικούς, και ο κρατικός μηχανισμός , δηλαδή Περιφέρεια και Δήμοι, να βρουν τον τρόπο να καλύψουν τα κενά της διοίκησης τους θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράσταση μου στους ένστολους των σωμάτων ασφαλείας που υπερβαίνουν εαυτόν για να μας προστατεύουν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *