Ο Δήμος Θήρας απαντά στη διαμαρτυρία των Θηρασιωτών

 

 

 

 

Thirasia (1)“Η στήριξη του Δήμου Θήρας στη Θηρασιά
Παρακολουθούμε με σεβασμό τις ανησυχίες των κατοίκων της Θηρασιάς. Όμως οφείλουμε και ορισμένες εξηγήσεις.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν γύρισε την πλάτη στη Θηρασιά. Αντιθέτως, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις που βελτίωσαν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Η σημερινή εικόνα της Θηρασιάς, τόσο στις μεταφορές όσο και στις βασικές υποδομές, δεν προέκυψε τυχαία ούτε αποτελούσε δεδομένο. Η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση που υπάρχει σήμερα δεν είναι αυτονόητη· χρειάστηκε σοβαρή προσπάθεια και επιμονή για να περάσουμε από την εγκατάλειψη σε μια πιο οργανωμένη και ασφαλή καθημερινότητα.

Σήμερα:
• λειτουργεί σύγχρονη λάντζα, αντικαθιστώντας το παλαιό ξύλινο σκάφος που εξυπηρετούσε επί χρόνια τη σύνδεση,
• επαναλειτούργησε το βενζινάδικο, το οποίο παρέμενε κλειστό για περίπου 15 χρόνια,
• λειτουργεί το ελικοδρόμιο,
• και παρέχεται καθημερινά δωρεάν λεωφορείο για όλα τα τοπικά δρομολόγια και τις ανταποκρίσεις της λάντζας – υπηρεσία που στο παρελθόν είτε δεν υπήρχε είτε λειτουργούσε αποσπασματικά και μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες.
Επιπλέον, για την πρόσβαση μέσω Αμμουδίου έχουν ήδη προβλεφθεί:
• δωρεάν θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους της Θηρασιάς στον νέο χώρο στάθμευσης στο Αμμούδι
• δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από το σημείο, κατά προτεραιότητα για τους κατοίκους της Θηρασιάς,
• καθώς και σχεδιασμός για επιπλέον βραδινή εξυπηρέτηση.

Επομένως, η εικόνα ότι ο Δήμος αδιαφορεί για τη Θηρασιά ή λειτουργεί απέναντι στους κατοίκους της δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Βεβαίως, προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και απαιτούνται περαιτέρω βελτιώσεις. Για τον λόγο αυτό, παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο και σε κάθε ρεαλιστική πρόταση που μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των κατοίκων.

Επιπλέον, ο Δήμος Θήρας συμμετέχει στην πρωτοβουλία GReco Islands, με ειδική αναφορά στη Θηρασιά, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, με στόχο τη βιώσιμη κινητικότητα, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη συνολική αναβάθμιση της καθημερινότητας του νησιού.
Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Θηρασιά δεν αντιμετωπίζεται ως «παράρτημα», αλλά ως κοινότητα με ιδιαίτερες ανάγκες και προοπτικές που απαιτούν οργανωμένο σχεδιασμό και διαρκή στήριξη.
Τα τελευταία χρόνια έγινε σοβαρή προσπάθεια ώστε η Θηρασιά να αποκτήσει υπηρεσίες που για πολλά χρόνια θεωρούνταν αυτονόητες, αλλά έλειπαν”.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κύλιση στην κορυφή