“Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Δημοσιογραφική Αντικειμενικότητα”

  H Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, με επιστολή της με (και μας) κατακεραυνώνει. Είπα να γράψω απάντηση. Στη μισή παράγραφο, σταμάτησα. Σιγά!. Όσο για το “απρόσκλητη κυριούλα”, ένα όντως ατυχές στη διατύπωση σχόλιο, το διέγραψα άμεσα  γιατί ήταν σε ξένη σελίδα (αν  ήταν στη δική μου, θα εξηγούσα εκτενώς ότι δεν ανήκε σε μένα αλλά σε θεσμικούς παράγοντες της Δημοτικής Αρχής και παραγωγικών φορέων που μου τηλεφωνούν συχνά και οργισμένοι).
  Αν και έχω αποκαλέσει σαρκαστικά “κυριούληδες” κάμποσους, που με αποκάλεσαν “δημοσιογραφίσκο” και άλλα χειρότερα, χωρίς να αντικρούσουν ποτέ την ακρίβεια των λεγομένων μου, παρά μόνο να δείξουν την ενόχλησή τους. Αυτά και τέλος, Κυρία Πρόεδρε. (Όσο για το μεγαλόστομο “Ο κόσμος μας κρίνει όλους μας”, κάθε φορά που το βλέπω ή το ακούω, παίρνω αντιαλλεργικό. Προτιμώ τον Μανόλη Αναγνωστάκη και το “Τόσος ήταν”).
—-
Η Επιστολή
  “Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές στη Σαντορίνη, ανέδειξαν νέα πρόσωπα σε ηλικία και αντίληψη σε θέσεις ευθύνης. Η θετική ψήφος στη νέα Δημοτική Αρχή δόθηκε με γνώμονα την διάθεση των πολιτών να αναζητηθούν λύσεις σε σοβαρά θέματα του νησιού.
Σε αυτή την ομάδα που έσκυψε από την πρώτη στιγμή να διαγνώσει τα προβλήματα και να δρομολογήσει προτάσεις επίλυσης, ανέλαβα να υπηρετήσω τον τόπο μας από τον θεσμικό ρόλο της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της τουριστικής επιτροπής του Δήμου μας.
Το γεγονός όμως ότι εκφράζω τις απόψεις μου ελεύθερα χωρίς να τις «στρογγυλεύω», φαίνεται ότι ενοχλεί ορισμένους.
Με υποτιμητικούς σχολιασμούς οι δημοσιογράφοι του Volcano TV κ. Πράσσος και κ. Μυτιληναίος, επιχειρούν μεθοδικά να απαξιώσουν την προσωπικότητά μου και την ιδιότητά μου ως εκλεγμένη σε θέσεις ευθύνης στα μάτια της κοινωνίας. Με συνεχή δημοσιεύματα και φωτογραφικά σχόλια στη σελίδα του fb του κ. Πράσσου, αλλά και τηλεοπτικά φαιδρές αναφορές στο μεσημεριανό μαγκαζίνο – χωρίς επιχειρήματα σοβαρής κριτικής για το έργο μου- γίνεται πρόδηλη η προσπάθεια εξευτελισμού μου με φθηνούς χαρακτηρισμούς (πχ “απρόσκλητη κυριούλα”), τροφοδοτώντας ένα μοντέλο κοινωνικού διαλόγου με τοξικό περιεχόμενο, ψέματα, ανακρίβειες και ύβρεις.
Χθες ειπώθηκε από τον κ.Μυτιληναίο στην τηλεοπτική εκπομπή ότι εγώ έχω «την επικαρπία» της ομάδας κοινωνικής δικτύωσης Santorini Voice, ενώ στην πραγματικότητα έχω τόση σχέση με τη λειτουργία αυτής της ομάδας, όση έχει ο κάθε πολίτης του νησιού και τίποτα παραπάνω.
Αυτόν τον δημοσιογραφικό κατήφορο που έχει επιλεγεί για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, δεν θα τον ακολουθήσω. Τα προβλήματα που απαιτούν λύσεις και οι ανάγκες της κοινωνίας μας έχουν προτεραιότητα για μένα. Η αποστολή μου ως εκλεγμένη, είναι σε αυτά να δώσω από καρδιάς το χρόνο και την ενέργειά μου κι όχι να ξοδευτώ υπερασπιζόμενη τον εαυτό μου απέναντι στις στοχευμένες αθλιότητες που συστηματικά γράφονται εναντίον μου από ορισμένους.
Λυπάμαι, αλλά κάνουν λάθος, αν νομίζουν ότι προκαλώντας με διαρκώς, τελικά θα παίξω το παιχνίδι τους. Είναι στημένο. Κακοστημένο. Πολυπαιγμένο.
Ο κόσμος κρίνει όλους μας.
Γεωργία Νομικού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *