Διαμαρτυρία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας για το απαρχαιωμένο δίκτυο διανομής ενέργειας

 

 

 

 

  “Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

 

Διαμαρτυρία Συλλόγου μας για το απαρχαιωμένο δίκτυο διανομής ενέργειας στο νησί μας.

Κοινοποίηση στα ΜΜΕ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, κύριοι του ΔΕΔΔΗΕ

Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας εκπροσωπεί 4.500 επιχειρήσεις και εμπόρους στην επαρχεία Θήρας και στόχος μας είναι ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ συστήθηκε το 2012 με σκοπό τη διαχείριση των δικτύων διανομής ρεύματος,  καθώς και τη σωστή λειτουργία-συντήρηση και ανάπτυξή του.

Γι’ αυτό το σκοπό υπάρχει και στους λογαριασμούς ρεύματος  η χρέωση υπέρ του ΔΕΔΔΗΕ  το ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΎΟΥ με χρέωση 0.02130 ανά κιλοβατώρα.

Ως διαχειριστής ο ΔΕΔΔΗΕ οφείλει και είναι υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία και συντήρηση των δικτύων την παροχή πρόσβασης στους χρήστες που συνδέονται σ’ αυτό 24ωρες το 24ωρο καθώς και την ανάπτυξη των δικτύων διανομής  με συστήματα μεταφοράς ώστε το δίκτυο να ανταποκρίνεται  απρόσκοπτα στη ζήτηση υπηρεσιών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Στις 12/6/2024 και ώρα 14:30  είχαμε άλλη μια διακοπή ρεύματος ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ σε μια ακόμη ζημιά  του δικτύου στο νησί μας.

Μεγάλο μέρος της Σαντορίνης έμεινε χωρίς ρεύμα από τη διακοπή αυτή και ειδικότερα η περιοχή των Φηρών ως Πρωτεύουσα είχε σχεδόν 5ωρες black out με ανυπολόγιστες ζημιές σε υλικά, προϊόντα και σε ηλεκτρικές συσκευές. Επίσης έγινε μεγάλη δυσφήμιση από τους ημερήσιους και μόνιμους επισκέπτες του νησιού, καθώς εκείνη την ημέρα είχαμε αφίξεις 4 κρουαζιερόπλοιων με 15.000 επισκέπτες μέρος των οποίων κατέβηκαν με τα πόδια  600 σκαλιά προς τον όρμο Φηρών στους 40 βαθμούς λόγω έλλειψης ρεύματος στο Τελεφερίκ Σαντορίνης.

Το δίκτυο παραμένει απαρχαιωμένο , Ασυντήρητο  και οι βλάβες τόσο συχνές ώστε να μην μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα και αποτελεσματικά. Εξ’ αιτίας αυτών τρόφιμα αλλοιώθηκαν με ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ο γενικός τζίρος στον κλάδο μας μηδένισε σε μια δύσκολη τουριστικά περίοδο που τα έξοδα του κλάδου μονίμως αυξάνονται.

Σε ένα νησί πρότυπο αλλά και κορωνίδα του Ελληνικού τουρισμού, επιβάλλεται τα δίκτυα να είναι υπογειοποιημένα και ασφαλή.

Κύριοι ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΆΒΕΣ,  ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ;

ΑΝ ΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ;

 

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ:

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΥΚΤΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΝΑ ΔΟΘΕΊ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΑΥΤΕΣ ΛΟΓΩ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ΣΑΣ.

ΚΥΡΙΟΙ Η ΣΑΝΤΟΡΊΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΝΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *