Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

  “Στο χώρο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ΔΑΠΠΟΣ, έγινε την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Θήρας και την περιφερειακή ενότητα Θήρας.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Γιάννη Τσιγγερλιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στον ασφυκτικό κλοιό, μέσα στον οποίο διεξάγονται οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, οι οποίες δεν είναι αποκομμένες από την γενικότερη ασκούμενη σημερινή πολιτική.

  Με χαιρετισμό επίσης δήλωσε τη στήριξή του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, Ανδρέας Βλάχος, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ήταν εκτός Σαντορίνης.

Η επικεφαλής του Δημοτικού Ψηφοδελτίου Μαρία Αργυρού τόνισε την κατάσταση που επικρατεί σε Σαντορίνη και Θηρασιά (σε υγεία, σχολική στέγη, καθαριότητα, ελεύθερους χώρους, αθλητικές υποδομές , δημιουργική απασχόληση κ.α) η οποία έχει οδηγήσει την καθημερινότητα όλων μας σε οδυνηρή κατάσταση.

  Επεσήμανε την αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη που επικαλούνται οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, που θέλει το νησί ένα αποκλειστικά τουριστικό εμπόρευμα που θα «πουλιέται» κι «αγοράζεται» προς όφελος του τουριστικού και ξενοδοχειακού κεφαλαίου. Στόχο που από κοινού προωθούν κυβέρνηση και Περιφέρεια. Σε αντιδιαστολή η Λαϊκή Συσπείρωση επιδιώκει και αγωνίζεται για μια ανάπτυξη που στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών των πολλών και όχι στην εξασφάλιση των κερδών των λίγων.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Νότιο Αιγαίο, Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης μηχανικού ε.α στην ομιλία του ανέδειξε την λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης, πρωτοστατώντας στην υλοποίηση κάθε πτυχής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα ο λαός της περιφέρειας είναι εκτεθειμένος σε όλους τους πιθανούς κινδύνους όπως φάνηκε και με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Η προετοιμασία για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ώστε να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία του λαού των νησιών δεν είναι προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή.

  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην διάθεση του ΝΑΤΟ να προωθήσει εγκατάσταση βάσεων ακόμα και στα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου, στα πλαίσια της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας. Αυτή η εξέλιξη εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους τόσο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά και γιατί αυτές οι περιοχές καθίστανται αυτομάτως στόχοι από τα αντίπαλα στο ΝΑΤΟ κέντρα.

Και από τους δύο ομιλητές ζητήθηκε μαζική, αποφασιστική ενίσχυση του Ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, καταλαβαίνει πως και στον Δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει.

Λέμε Ναι, μπορεί να αλλάξει! Κόντρα σε όλες τις άλλες παρατάξεις που διαγκωνίζονται για το Δημαρχιακό θώκο μόνο και μόνο για να συνεχίσουν στην ίδια ρότα με τους προηγούμενους.

Η μόνη παράταξη που στο δίλημμα: προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες ή τα κέρδη των επιχειρηματιών, απαντά καθαρά και ξάστερα οι λαϊκές ανάγκες, είναι η Λαϊκή Συσπείρωση. Για αυτό είναι και η μοναδική καθαρή επιλογή σε πρώτους και δεύτερους γύρους!”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *