Νέες υποψηφιότητες με το “Τώρα”

Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι

 

 

 

“Καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΤΩΡΑ! με μεγάλη χαρά την Αλεξάνδρα, και παραθέτουμε αυτούσιο το προσωπικό σημείωμα εκλογών της. Η παρουσία σου μας τιμά Αλεξάνδρα μου! Καλωσόρισες!

Φίλες & Φίλοι

Για ακόμη μία φορά ΤΩΡΑ ξανά μπροστά αλλά από διαφορετικό μετερίζι.

Με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό στην ιστορία αυτού του τόπου και παραμερίζοντας χρώματα και παρωπίδες, αλλά χωρίς να αποποιούμαι ιδεολογικών πολιτικών ριζών, επιβεβαιώνω την σύμπλευσή μου με τον Μανόλη Ορφανό έχοντας κοινό στόχο την προσπάθεια να ξαναγκαλιάσουν οι πολίτες της Σαντορίνης & της Θηρασιάς τα νησιά τους. Τον Μανόλη που γνωρίζω τουλάχιστον 20 χρόνια, έναν άνθρωπο εργατικό, ευθύ, ειλικρινή, συνεπή, με όραμα και ηθικές αξίες.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την επανειλημμένη πρόταση του, κάνοντας μου την τιμή ζητώντας την υποψηφιότητα μου. Όλοι προσπαθούμε να εκφράσουμε την αγωνία, την ελπίδα μας αλλά και να δουλέψουμε ΤΩΡΑ όλοι μαζί για το μέλλον όλων μας. Το ζοφερό χθες το αφήνουμε στο παρελθόν. Είναι η ώρα που η Σαντορίνη έχει ανάγκη από τον καθένα από εμάς να συμμετάσχει και να συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί. Απελθόντες και επερχόμενοι πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αφήσουν τα λάθη και τις διαφωνίες στο παρελθόν. Η Σαντορίνη & η Θηρασιά, οι πολίτες τους, δεν μπορούν να περιμένουν. Κάποιοι από εσάς μπορεί να με έχετε ακούσει να μιλάω για το τρίπτυχο Άνθρωπος – Πολιτισμός – Τουρισμός. Είναι αυτό στο οποίο πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα και τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο.

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι δεν φοβάμαι, ούτε ντρέπομαι να σηκώσω τα μανίκια, να δουλέψω, να υποστηρίξω το δίκαιο ή να διαφωνήσω, να βρεθώ αντιμέτωπη με το λάθος και να διεκδικήσω μία καλύτερη ποιότητα ζωής, πιστεύοντας στη συλλογική προσπάθεια, με θάρρος και επιμονή. Είναι ευθύνη και υποχρέωση του καθένα μας να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για τα νησιά μας, τη Θηρασιά και τη Σαντορίνη.

Συνήθως είμαι στις πίσω γραμμές και προσπαθώ να συνεισφέρω όταν μου ζητείται. Αλλά τώρα χρειάζεται να βγω ξανά μπροστά. ‘Έχοντας πλήρη συνείδηση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, θέλω να προσφέρω στη δύσκολη προσπάθεια ανασυγκρότησης, αναδιοργάνωσης και αποκατάστασης της εικόνας των νησιών μας. Κάποιοι ίσως να ζουν σε εικονική πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από το όμορφο και ονειρικό. Για να έχουμε απαιτήσεις πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά. Δεν αρκεί η στείρα κριτική και η απλή διαπίστωση προβλημάτων ή τί δεν έγινε σωστά αλλά πρέπει να προτείνονται λύσεις και να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.

Ο τόπος μάς έχει ανάγκη. Αυτός ο τόπος ξεχωρίζει από μόνος του και σε κάνει να αισθάνεσαι και εσύ ξεχωριστός. Αλλά τούτος ο τόπος είναι αυστηρός και έχει πολλές απαιτήσεις από τον κάθε ένα από εμάς γιατί σου δανείζεται για να τον χρησιμοποιήσεις και να προσφέρεις.

Για όσους δεν με γνωρίζουν. Γεννήθηκα τον Ιούνη του 1969 και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η οικογένειά μου κατάγεται από τη Θεσσαλία. Η αγάπη μου για την εκπαίδευση με ώθησαν στην μελέτη της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας με παράλληλη ενασχόληση ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών αλλά και στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων.

Εργαζόμουν από το 1988 έως και το 1995 στην Αθήνα και ειδικότερα από το 1990 έως το 1993 υπεύθυνη οργάνωσης γραμματείας (executive assistant) και συντονισμού αναπτύξεως Δημοσίων σχέσεων της Γενικής Διεύθυνσης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μελών πολυεθνικής τουριστικής και ξενοδοχειακής αλυσίδας. Αργότερα, από το 1993 έως το 1995, εργάστηκα σε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, ως επίσης υπεύθυνη οργάνωσης γραμματείας & σύνταξης μελετών για συμμετοχή σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαγωνισμούς Δημοσίων & Κρατικών φορέων.

Από το 1995 ζω στην Οία της Σαντορίνης, όπου γνώρισα το σύζυγό μου, Μανώλη Δαρζέντα και έως σήμερα, μαζί επιχειρούμε στους τομείς της φιλοξενίας και της εστίασης εντός και εκτός του νησιού. Έχω αναλάβει τα κομμάτια της Διευθύνσεως Πωλήσεων, Δημοσίων Σχέσεων & Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Διετέλεσα

• τ. Αντιπρόεδρος στην Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας

• τ. Αντιπρόεδρος στον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Οίας

• Μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Άρωμα Αιγαίου»

• Μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Στήριξης Κέντρου Υγείας Θήρας

• Στον πολιτικό χώρο που ανήκω ήμουν αναπληρώτρια Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής με έναν από τους κύριους στόχους την ανάδειξη της ανάγκης άμεσης υποστήριξης της νησιωτικότητας με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής των νησιωτών μας.

Θέτω υποψηφιότητα για πρώτη φορά ως Δημοτική Σύμβουλος καθώς παλαιότερα ήμουν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος (2006) και υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων (2019).

Θεωρώ ότι κύριος στόχος πρέπει να είναι οι πολίτες των νησιών μας να ζουν και να δραστηριοποιούνται σε ένα τόπο που τους αξίζει, χωρίς εκπτώσεις και στενόμυαλες παλαιολιθικές πολιτικές. Η ποιότητα ζωής τους πρέπει να είναι αυτή που θα επιτρέπει στα παιδιά μας να ελπίζουν. Εάν θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που βρισκόμαστε στα νησιά μας τότε σίγουρα, έχοντας το αίσθημα της φιλοξενίας μέσα από τον επαγγελματισμό που μας διακρίνει μπορούμε να προσφέρουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να ζήσουν εμπειρίες μοναδικές. Κανείς δεν πρέπει να καπηλεύεται και να οικειοποιείται έναν τόπο μόνο για προσωπικό όφελος και να θυσιάζει το κοινό καλό. Ο πολίτης πρέπει να μπορεί να εμπιστευτεί τον άνθρωπο που θέλει να βάλει πλάτη, να ασχοληθεί με τα κοινά – όχι να πολιτευθεί – να θυσιάσει χρόνο, οικογένεια, επαγγελματικές φιλοδοξίες, γιατί αγαπάει τον τόπο του και τους συμπολίτες του. Ο πολίτης θέλει να δώσεις λύσεις στα θέματα που τον απασχολούν και έχουν σχέση με την Ασφάλεια – την Υγεία – την Παιδεία – τον Πολιτισμό στον τόπο που ζει και μεγαλώνει τα παιδιά του. Σίγουρα υπάρχει κεντρική διοίκηση και γραμμές αλλά πρέπει εμείς να διεκδικούμε και να απαιτούμε για να απολαμβάνουμε.

Είναι η ώρα που πρέπει να προσέξουμε όλες τις επιλογές μας, για να έχουμε μέλλον!

Αλεξάνδρα ΔΑΡΖΕΝΤΑ-ΚΟΥΤΡΟΥΛΙΑ

Ορφανός Μανόλης

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά»

Καλώς ήρθες Μαρία μου στην οικογένεια του ΤΩΡΑ!

Με ανοιχτές αγκάλες καλωσορίζουμε την Μαρία Πιτσικάλη στην οικογένεια μας!

Γέννημα-θρέμμα Θηρασιώτισσα, του Παναγιώτη και της Μαρουλίας, η Μαρία είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Πιτσικάλη, έχει τρία παιδιά και είναι μια ευτυχισμένη γιαγιά με τέσσερα εγγόνια! Πρώην πρόεδρος της Θηρασίας (εκλεγμένη με πλειοψηφία!), ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Δήμου γενικότερα, δηλώνει για ακόμη μία φορά το παρόν στην πολιτική σκηνή του τόπου μας!

«Ο λόγος που αποφάσισα να στηρίξω τον Μανόλη Ορφανό στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είναι διότι ο Μανόλης έχει δείξει το ήθος του, τη δουλειά του και το όραμα του! Θέλει να κάνει πράγματα για τα νησιά μας και την Θηρασιά μας! Είναι πάντα παρών σε οτιδήποτε του έχουμε ζητήσει και σε ό,τι έχουμε χρειαστεί Μανόλη, ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σου των τόσων ετών! Ήρθε η ώρα να δράσεις κι από μία νέα θέση, με μεγαλύτερη δυναμική! Να ανοίξεις νέους ορίζοντες για τα νησιά μας!»

Μαρία μου, καλωσήρθες! Η στήριξη σου μας τιμά όλους! Καλή επιτυχία!

Ορφανός Μανόλης

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά».

“ Αν μπορεί κάποιος να σώσει τα νησιά μας, αυτός είναι ο Μανόλης Ορφανός! ΤΩΡΑ! είναι η ώρα να επιλέξουμε αν θέλουμε πάλι τους συνήθεις υπόπτους, με την αναλγησία και την ανυπαρξία τους, ή αν θέλουμε ανάπτυξη με βήματα σταθερά. Ο Μανόλης δεν βλέπει οράματα σαν τους άλλους, ΕΧΕΙ οράματα και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν πράξη!”

Η Καλαμία, είναι γέννημα-θρέμμα από τον Πύργο και οι γονείς της Άννα και Στέλιος Φουστέρης κατάγονται και εκείνοι από τον Πύργο, ενώ διατηρούν μία οικογενειακή επιχείρηση, ένα πρατήριο καυσίμων στον Καρτεράδο. Αφού αποφοίτησε από το ΕΠΑΛ Σαντορίνης ,πήρε ειδικότητα στην πληροφορική ενώ αργότερα τελείωσε και τη σχολή λογιστικής στο ΙΕΚ Όμηρος στην Αθήνα. Πλέον ασχολείται με τον τουρισμό και την ενοικίαση δωματίων, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί στο λογιστικό γραφείο της κυρίας Λίτσας Πετίνη. Είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Κουλούρη και έχουν δύο παιδιά, την Άννα και τον Αργύρη.

Αεικίνητη ,συνεπής και με όρεξη για δημιουργικές δράσεις υπήρξε μέλος στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πύργου- Μεγαλοχωρίου. Με έντονη κοινωνική ευθύνη και θέλοντας να βελτιώσει τη ζωή των γυναικών του νησιού, ήταν μέλος της ομάδας γυναικών στον Πύργο και τώρα μέλος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής. ‘Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των αδέσποτων φίλων μας και θα ήθελε να υπάρχουν δομές φιλοξενίας και υιοθεσίας με όλες τις προβλεπόμενες συνθήκες .Σκύβοντας πάνω στα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, θα επιδιώξει τη δημιουργία κέντρων απασχόλησης όλων των ηλικιών ώστε να αλλάξει η καθημερινότητα του Σαντορινιού.

Καλαμία, έχεις την οικογένειά του ΤΩΡΑ! μαζί σου και μία δική σου ομάδα για να κάνεις πράξη ό,τι έχεις φανταστεί για αυτόν τον τόπο! Καλώς ήρθες!

Ορφανός Μανόλης

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά»

.

Καλωσορίζουμε τον Γιώργο στην ομάδα του ΤΩΡΑ!

Ο Ασπραδάκης Γιώργος, του Εμμανουήλ Ασπραδάκη και της Άννας Γαβαλά, σύζυγος της Φύτρου Χριστίνας και πατέρας δύο παιδιών, τιμά το ΤΩΡΑ! με την υποψηφιότητα του στις Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου!

«Αποφάσισα να συνταχθώ με την παράταξη του ΤΩΡΑ!, την οικογένεια ουσιαστικά του Μανόλη Ορφανού, γιατί είναι μία ομάδα νέων ανθρώπων, δραστήριων, με πολλή όρεξη για δουλειά και ένα σύγχρονο αλλά και ρεαλιστικό όραμα για το νησί μας! Στο πρόσωπο του Μανόλη, βλέπω όλα αυτά που θα ήθελα να έχει ο ηγέτης του Δήμου μας! Καθαρότητα, εργατικότητα, ανοιχτά μυαλά και όρεξη να διορθώσουμε τα πολλά κακώς κείμενα των νησιών μας. Ο Μανόλης, ακούει τους συνεργάτες του, παίρνει ιδέες, μοιράζει δουλειά και δίνει βήμα και στήριξη στους νέους ανθρώπους να βγουν μπροστά χωρίς να φοβούνται! Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε οι ίδιοι για το καλό του τόπου μας, να μην καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια πλέον!»

Ο Γιώργος, είναι απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, στο τμήμα της λογιστικής. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και λογιστής Β τάξεως. Από το 2008 δραστηριοποιείται ως λογιστής, ενώ κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας και εξέλιξης, έχει εργαστεί και ως καθηγητής στο ΙΕΚ Λογιστικής Σαντορίνης.

Γιώργο, σε καλωσορίζουμε θερμά! Άνθρωποι με ήθος και αξίες σαν τις δικές σου, μας είναι πολύτιμοι! Προχωράμε μπροστά, μαζί, δυνατά! Καλή επιτυχία!

Ορφανός Μανόλης

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *