ΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ-ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Φωτογραφία αρχείου. Θάνος Πρώιος.

 Στις 15:16 το μεσημέρι (17 Ιουλίου), ένας Ρουμάνος περίπου 50 ετών, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή του Καμαρίου (κοντά στην Καμάρα). Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, που σε ελάχιστα λεπτά, έσπευσε και τον παρέλαβε.

  Οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε  και με πτητικό μέσο του ΕΚΑΒ, διακομίστηκε σε κεντρικό Νοσοκομείο για νοσηλεία. Ο άντρας είναι ζωντανός και παρακολουθείται εντατικά από τους γιατρούς.

Δεύτερο περιστατικό, στον Πύργο, όταν γυναίκα που έβγαινε από βενζινάδικο, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Ο αυτόπτης μάρτυρας, Παναγιώτης Μυτιληναίος, ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία και όπως είπε σε μόλις έξι (6!) λεπτά μοτοσυκλέτες της Γενικής Υποδιεύθυνσης Θήρας, άνοιγαν δρόμο για το ασθενοφόρο που παρέλαβε την τραυματία.

Αλλά οι μοναχικοί ήρωες του ΕΚΑΒ Σαντορίνης, έδρασαν επίσης σε ένα τροχαίο που έγινε στο γήπεδο Καμαρίου. Αυτοκίνητο, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο ισχίο του αναβάτη της μηχανής. Οι πρώτες βοήθειες, παρασχέθηκαν στο Νοσοκομείο και ο τραυματίας θα υποβληθεί σε αξονική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *