ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

 

 

 

Λογικά, δεν είναι από τις ειδήσεις που επείγει να αναρτηθούν. “Σύλληψη 10 ατόμων για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης”, αναφέρει το Αστυνομικό Δελτίο. Τόσο τετριμμένο πια, όπως το να λες, βρέθηκε τζατζίκι σε σουβλατζίδικο. Αλλά στη Μύκονο;. Αυτές τις μέρες;. Που ο κόσμος βοά, για την σαρωτική επέλαση των ελεγκτικών μηχανισμών;. Εντάξει, οι τοπικοί παράγοντες θα κάνουν όπως πάντα λόγο για “άδικη στοχοποίηση” όπως επίσης πως “νομοταγείς πολίτες μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τους παρανομούντες” και άλλα ηχηρά παρόμοια.

 

Όμως, το ερώτημα παραμένει. Δεν άκουσαν ότι αυτό το διάστημα (μπήκε και η σεζό-όπως λέμε κομπινεζό- μην ξεχνάμε) πως πέτρα να μετακινηθεί θα υποπέσει στην αντίληψη των μηχανισμών ελέγχου;. Άγνοια κινδύνου, θράσος ή αυτοπεποίθηση πως ο Μπάρμπας στην Κορώνη, θα καθαρίσει;. Διότι, αν αποδειχτεί και από τη Δικαιοσύνη πως οι φερόμενοι ως δράστες όντως παρανομούσαν, τότε μάλλον γίνεται επίκαιρο ξανά, το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας: “Ένοχος ή βλαξ;” (τέλος πάντων, η ακριβής φράση μάλλον ήταν “Συνένοχος ή βλαξ;”).

 

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

  “Συνελήφθησαν 10 άτομα στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης στη Μύκονο

 Συνελήφθησαν χθες (Τρίτη 13 Ιουνίου 2023) το μεσημέρι στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, επτά ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και στοχευμένου αστυνομικού ελέγχου για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες προέβαιναν σε εκτεταμένες οικοδομικές κατασκευαστικές εργασίες επέκτασης προϋπάρχοντος κτίσματος και δημιουργίας νέων, κλειστών και ανοιχτών χώρων σε δύο επίπεδα, καθ’ υπέρβαση άδειας έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *