ΒΙΝΤΕΟ: «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΛΑΡΩΝ»

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Μ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ  ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ

 

 

 

Το «Σπίτι των Γλάρων», είναι ένα πολύ καλό μυθιστόρημα. Η Μαρία Καραγιάννη, πήρε τα σωστά υλικά και τη σωστή συνταγή. Μόνο που τα άλλαξε όλα. Έφτιαξε ένα κόσμο, υπαρκτό και φαντασιακό μαζί. Ιστορία και μυθοπλασία. Αλλά στις σωστές δόσεις. Ήρωες, αυθύπαρκτους και όχι μαριονέτες μιας προδιαγεγραμμένης αφήγησης. Κινείται οικεία, σε ένα τόσο ξένο περιβάλλον, που εκπλήσσει. Ακόμα και οι γνώριμες αναφορές της (για τον πολύ προσεκτικό αναγνώστη), γίνονται με άνεση και καλοδουλεμένη μυθοπλαστική επάρκεια.

Κι επειδή τα πολλά λόγια, βλάπτουν τα βιβλία, το ύστατο επιχείρημα είναι: Αυτό το βιβλίο αξίζει τα λεφτά του;. Ναι και με το παραπάνω. Και η Καραγιάννη θα έχει κάτι παραπάνω στο επόμενο. Ήδη φαίνεται πως παίζει στη μεγάλη κατηγορία (για όσους έχουν καταβροχθίσει πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα, αυτός είναι ο μεγάλος έπαινος).

 

Η Μαρία Καραγιάννη (πρώην Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ευτύχησε όμως και στην  παρουσίαση του βιβλίου της. Με τη βελούδινη φωνή του καλύτερου ηθοποιού της γενιάς του, Γρηγόρη Βαλτινού, με τον Χριστόφορο Ασιμή να αποκρυπτογραφεί το εικαστικό κομμάτι (αφορμή της μυθοπλασίας, είναι ένας πίνακας) και την Κωνσταντίνα Μπαλόγλου να διευθύνει αρτιότατα τη συζήτηση, το κατάμεστο Μπελλώνειο, άδειασε χωρίς να φύγει κανείς. Έξω, τους περίμενε η χαρισματική Μαρίνα Δημητρίου, που απέδωσε μια εκπληκτική γκάμα ιταλικών τραγουδιών (αλλά και ελληνικών).

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *