ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ Η ΑΜΜΟΣ- ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΜΑΡΣΑΡΙΖΑΝ

 

 

Φωτογραφία: Ιπποκράτης Αλεξίου

  Όσοι διαβάσατε την αλληλογραφία Δημάρχου και Διευθύντριας του Νοσοκομείου, διαβάστε και μια παλαιότερη επιστολή του Δημάρχου προς την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας, όταν η τελευταία διαμαρτυρόταν για την αύξηση του εισιτηρίου του Τελεφερίκ. Μάλλον για μάθημα αξιοπιστίας, μοιάζει. Όσο και το να εμπιστευτείς το δρόμο σου στα ίχνη που αποτυπώθηκαν στην άμμο ή το περυσινό χιόνι , για να καθορίσεις την πορεία σου. Ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2013.

 

 

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕΚΦΝ

 

 

«Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές οι αιτιάσεις της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας σχετικά με την αύξηση του εισιτηρίου του Τελεφερίκ κατά ένα ευρώ.

Οι λόγοι που επιβάλλουν την αύξηση του εισιτηρίου αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας καθώς η θηραϊκή κοινωνία αποφάσισε να αναλάβει τμήμα του βάρους και της ευθύνης της πολιτείας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Στην προσπάθειά του ο  Δήμος Θήρας να εξεύρει τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας στα νησιά μας, Θήρα και Θηρασία, έκρινε αναγκαία την αύξηση κατά ένα (1) ευρώ του εισιτηρίου του τελεφερίκ καθώς είναι σίγουρος ότι και οι επισκέπτες θα επωφεληθούν  ομοίως με τους κατοίκους από τις παροχές υγείας.

Η αύξηση του εισιτηρίου του τελεφερίκ γίνεται μετά από επτά (7) έτη κατά τα οποία η τιμή παρέμεινε σταθερή, παρά τις συνεχείς αυξήσεις του μεσοσταθμικού κόστους λειτουργίας της μονάδας του τελεφερίκ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η μέση αύξηση του ενεργειακού κόστους και των φόρων αυτού, η αύξηση των τιμών των ανταλλακτικών τα οποία εισάγονται από την Ελβετία, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αύξηση του Φ.Π.Α. τα τελευταία 4 έτη από 6% στο 9%, γεγονότα τα οποία προσέφεραν στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας καθαρή μείωση του κόστους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *