ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΠΡΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΕΜΕΙΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΣΙΜΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ

 

ΕΜΕΙΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΣΙΜΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ

 

 

Νέες τιμές για τα εισιτήρια του Τελεφερίκ

Νέες τιμές για τα εισιτήρια του Τελεφερίκ

Απάντηση στην επιστολή της η Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας, δημοσιοποίησε ο Δήμος Θήρας, σχετικά με τις νέες τιμές του Τελεφερίκ. Σε αυτήν, εκτός από την αιτιολόγηση της αύξησης , τονίζεται πως ο Δήμος και το Ίδρυμα, την τελευταία τετραετία, ουδέποτε μετακύλησαν την αύξηση του ενεργειακού κόστους, των τιμών των ανταλλακτικών, αλλά και την προς τα πάνω προσαρμογή του ΦΠΑ. Οι τιμές κρατήθηκαν σταθερές, λέει ο Δήμος σημειώνοντας πως αυτό προσέφερε στους επιχειρηματίες της κρουαζιέρας, ξεκάθαρη μείωση του κόστους.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

«Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές οι αιτιάσεις της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας σχετικά με την αύξηση του εισιτηρίου του Τελεφερίκ κατά ένα ευρώ.

Οι λόγοι που επιβάλλουν την αύξηση του εισιτηρίου αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας καθώς η θηραϊκή κοινωνία αποφάσισε να αναλάβει τμήμα του βάρους και της ευθύνης της πολιτείας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Στην προσπάθειά του ο  Δήμος Θήρας να εξεύρει τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας στα νησιά μας, Θήρα και Θηρασία, έκρινε αναγκαία την αύξηση κατά ένα (1) ευρώ του εισιτηρίου του τελεφερίκ καθώς είναι σίγουρος ότι και οι επισκέπτες θα επωφεληθούν  ομοίως με τους κατοίκους από τις παροχές υγείας.

Η αύξηση του εισιτηρίου του τελεφερίκ γίνεται μετά από επτά (7) έτη κατά τα οποία η τιμή παρέμεινε σταθερή, παρά τις συνεχείς αυξήσεις του μεσοσταθμικού κόστους λειτουργίας της μονάδας του τελεφερίκ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η μέση αύξηση του ενεργειακού κόστους και των φόρων αυτού, η αύξηση των τιμών των ανταλλακτικών τα οποία εισάγονται από την Ελβετία, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αύξηση του Φ.Π.Α. τα τελευταία 4 έτη από 6% στο 9%, γεγονότα τα οποία προσέφεραν στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας καθαρή μείωση του κόστους».