ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙ “ΠΑΧΥΛΩΝ ΜΙΣΘΩΝ”

 

 

 

Φωτό: Σταύρος Κουταλίδης

Φωτό: Σταύρος Κουταλίδης

Επειδή κυκλοφορεί και είναι άσχημο. Δηλαδή τα περί μισθών των Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Όχι. Το αξίωμα είναι τιμητικό και άμισθο. Βέβαια, τώρα έχει επίσης μετατραπεί σε διακοσμητικό και άνοστο.

 

  Οι δύσμοιροι οι Πρόεδροι, που ακούνε τα εξ αμάξης στα χωριά, ενώ στην ουσία είναι Πρες παπιέ (τα διακοσμητικά αντικείμενα συγκράτησης των χαρτιών), παίρνουν ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Δήμου, μια ελάχιστη αποζημίωση που ούτε καν τη βενζίνη για τις μετακινήσεις τους, δεν καλύπτει. Τα περί παχυλών μισθών, είναι μυθεύματα.

Επίσης, δεν διαθέτουν την “Πάγια Προκαταβολή” για άμεσες επεμβάσεις στο χωριό τους. Ο σημερινός Δήμαρχος διατεινόταν ότι θα την ενεργοποιήσει, αλλά διαπίστωσε -και αυτός!- πως είναι σαν να δημιουργούσε μια οικονομική Υπηρεσία, ανά χωριό. Ασύμφορο, δυσκίνητο και αναποτελεσματικό, δηλαδή.

 

Υπάρχει λύση;

 

Ναι, υπάρχει. Λίγο παράξενη, αλλά υπάρχει: Να υπογράψει ο Δήμαρχος εν λευκώ και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής, μερικές απευθείας αναθέσεις (έργου ή προμηθειών) με κενή ημερομηνία και αιτιολογία. Κάθε μια, να μην ξεπερνάει τα 200 ευρώ. Οπότε, μια λακκούβα, ένα γκρεμισμένο τοιχάκι ή μια μικρο-αναθεσούλα καθαριότητας, θα γίνονται χωρίς πολλές διαδικασίες. Κάθε μήνα, οι Πρόεδροι θα αιτιολογούν τις δαπάνες και θα υποδεικνύουν τα έργα-κια που έγιναν. Εκτός, αν δεν τους έχουν εμπιστοσύνη. Αλλά αυτό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

 

Τ.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *