“8 ΜΑΡΤΗ – ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

 

“Η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας , έχει τις ρίζες της σε μια σημαντική στιγμή του παγκόσμιου εργατικού κινήματος , στην απεργία των εργατριών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης , το 1857.

Σήμερα τιμάμε αγωνιστικά όσες γυναίκες , όπου γης ,σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην εκμετάλλευση του καπιταλισμού, αλλά και εκείνες που συνεχίζουν να δέχονται μοιρολατρικά την καταπίεσή του χωρίς να αντιδρούν.

Τις καλούμε όμως να ενωθούν με το εργατικό λαικό κίνημα και μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους , τις ενώσεις επαγγελματιών , να μετατρέψουμε αυτή την επέτειο σε απαρχή νέων αγώνων για τα αναφαίρετα δικαιώματά μας , για τη ζωή μας , για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη γιατί θυμίζει σε όλες τις γυναίκες , ανεξάρτητα από ηλικία και θρησκεία , πως αν έχουμε κάποια δικαιώματα σήμερα , αν μπορούμε επί παραδείγματι να έχουμε δικαίωμα στη δουλειά , δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά , δικαίωμα ψήφου, είναι αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι σήμερα.

Το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει εξαπολύσει συνολική επίθεση στα δικαιώματα του λαού. Οι εργαζόμενες γυναίκες είναι τα μεγάλα θύματα της ευέλικτης εργασίας , της μερικής απασχόλησης, της εργασίας με μπλοκάκι, των σπαστών και ακανόνιστων ωραρίων, της δουλειάς την Κυριακή. Όσα δικαιώματα αποκτήθηκαν με σκληρούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια , σήμερα καταργούνται.

Για τη «Λαική Συσπείρωση» η έννοια της ισοτιμίας και της χειραφέτησης της γυναίκας, είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών στο σύνολό τους. Και μάλιστα σε τέτοιες συνθήκες αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας , της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης.

Η Δημοτική παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης στο Δήμο Θήρας , όλα αυτά τα χρόνια πάλεψε για να παρθούν μέτρα που θα προσφέρουν ανάσα στη λαική οικογένεια.

Η άμεση αποπεράτωση και λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού στο Εμπορείο, η λειτουργία νέου παιδικού σταθμού στα Φηρά και στις γύρω από αυτά περιοχές, η κατάργηση των τροφείων ,η δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες, η λειτουργία σύγχρονων παιδικών χαρών, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου , είναι μερικά από αυτά που αναδείξαμε ,διεκδικήσαμε και διεκδικούμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών δεν είναι πολυτέλεια , αλλά ανάγκη. Είναι αδιανόητο, γυναίκες εργαζόμενες στον τουρισμό να μην μπορούν να απολαύσουν οι ίδιες ούτε μια ημέρα διακοπών και να αποτελούν γι αυτές, «όνειρο θερινής νύκτας».

Η συμμετοχή των γυναικών παντού, στα Περιφερειακά Συμβούλια , στα Δημοτικά , στα εργατικά σωματεία , στους Γυναικείους Συλλόγους , μπορεί να είναι ουσιαστική.

Επιβάλλεται, όσο ποτέ σήμερα να βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα, περισσότερες γυναίκες.

Με ισχυρή «Λαική Συσπείρωση» στην Τοπική Διοίκηση , μπορούμε να κερδίσουμε πολλά να επιβάλλουμε λύσεις. Πιστεύουμε στη δύναμή μας και η 8η του Μάρτη είναι εδώ για να μα το θυμίζει”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *