2ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΗΡΑΣ – ΘΗΡΑΣΙΑΣ: ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

“Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας Θηρασίας που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 4-6 Μαΐου στο χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας στη Βλυχάδα.

Ο Δήμος Θήρας, η Επιτροπή Πολιτισμού και το ΔΑΠΠΟΣ σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη γιορτή όλων των μαθητών του νησιού μας!

Τα παιδιά και φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία προσφέροντας μας ένα θέαμα άρτιο, καλοδουλεμένο και γεμάτο ταλέντο!

Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας Θηρασίας ξεκίνησε την Παρασκευή 04 Μαΐου με την εικαστική έκθεση των μαθητών στις δύο μεγάλες αίθουσες του SAF. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια εκφράστηκαν μέσα από ζωγραφική, κατασκευές, video art, graffiti καταθέτοντας τη δική τους μοναδική ματιά και άποψη. «Μια ματιά, γεμάτη με την αυθεντικότητα της παιδικής ηλικίας και χωρίς λογοκρισία» όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος. Τα έργα των παιδιών θα εκτίθενται μέχρι τις 12 Μαΐου για όποιον δεν τα είδε ή θελήσει να τα ξαναδεί.

Στη σκηνή του SAF απολαύσαμε χορό, μουσική, θέατρο, τραγούδι αλλά και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από τα σχολεία! Τα παιδιά γεμάτα κέφι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ξεσηκώνοντας και ενθουσιάζοντας το κοινό!

Το παρών στο Φεστιβάλ έδωσε και τις δύο μέρες ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος εμψυχώνοντας και χειροκροτώντας τα παιδιά. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ζώρζος δήλωσε εντυπωσιασμένος με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Θήρας θα συνεχίζει να υποστηρίζει με όλα τα μέσα τη διοργάνωση αυτή και στα επόμενα χρόνια.

Τα πολλά συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα απ’ όλα στα παιδιά για την έμπνευση, το ταλέντο και την έκφρασή τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους για την καθοδήγηση και την επιμέλειά τους και στους γονείς για την υποστήριξή τους σε όλες τις προσπάθειες τους.

Ο Δήμος Θήρας, η Επιτροπή Πολιτισμού και το ΔΑΠΠΟΣ ευχαριστούν όλους όσοι συμμετείχαν και πρόσφεραν στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας Θηρασίας και συγκεκριμένα:

  • τους χορηγούς μας, Ένωση Λεμβούχων Θήρας, Argyros Travel, NST Travel, Pagonis Travel, Ηλιότοπος Συνέδρια,
  • τους Εθελοντές γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς,
  • την πυροσβεστική, τη δημοτική αστυνομία, τους εθελοντές διασώστες και το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας
  • τον Πέτρο και Βάνη Νομικού καθώς και την ομάδα του SAF”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *