«1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών»

  “Στα πλαίσια της εκμάθησης παραδοσιακών χορών που πραγματοποιούνται στο Δήμο Θήρας, η χοροδιδάσκαλος του Δήμου μας κ. Ξιάρχου Σταματίνα επιμελείται και διοργανώνει στις 8-9 Φεβρουαρίου 2024 το «1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών» σε σχολεία του νησιού.

Στο πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί δωρεάν στους μαθητές, θα παρουσιαστούν χοροί από τις Κυκλάδες (Σαντορίνη), τον Πόντο και την Μακεδονία, σε μια διαδρομή στην ιστορία των χορών και των φορεσιών.

Στο εγχείρημα αυτό έχουμε τη χαρά να έχουμε «συνοδοιπόρους» τον χοροδιδάσκαλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» κ. Παύλο Καρυπίδη, καθώς και τον δάσκαλο παραδοσιακών χορών των Συλλόγων «Βεργίνας Αιγές» και «Ξεχασμένης Γ. Σεφέρης» κ. Σωτήρη Τσιρογιάννη.

Στόχος μας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την πλούσια ομορφιά και την τέχνη των παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας.

Αυτή τη χρονιά μέρος στο σεμινάριο θα πάρουν τα Γυμνάσια Φηρών – Μεσαριάς, το Δημοτικό Μεσαριάς και το Γενικό Λύκειο Θήρας, ευελπιστώντας την επόμενη φορά να έχουμε τη χαρά και τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τα σεμινάριο σε ακόμα περισσότερες σχολικές μονάδες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *