1.500 και πλέον μαθητές παρακολούθησαν το ενεργειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ

 

 

“Ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις του ενεργειακού εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποίησε ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε).

Από τις 30 Νοεμβρίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα περισσότεροι από 1.500 μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων, Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ της Σαντορίνης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κλιματική ουδετερότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας από τον Δρ. Διονύσιο Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Ε.Μ.Π. και Ειδ. Επιστήμονα της Ρ.Α.Ε, οποίος ήταν ο παρουσιαστής του προγράμματος, προβάλλοντας μάλιστα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν και παράλληλα να εκφράσουν τις απορίες τους για θέματα όπως το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, την έννοια της ενεργειακής μετάβασης, την ενεργειακή κρίση, την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα οφέλη τους.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε όλους τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων για την άψογη συνεργασία τους καθ’ όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

Ο Οργανισμός επιδιώκει διαρκώς να δημιουργεί δράσεις που στόχο έχουν την ανάπτυξη της ορθής οικολογικής συνείδησης, προκειμένου να αφομοιώσουμε τους κατάλληλους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουμε να αφήνουμε ολοένα και μικρότερο βλαβερό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

“Ας βοηθήσουμε όλοι να γίνει ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ ο πιο γερός κρίκος της Σαντορίνης στην αλυσίδα της προστασίας του περιβάλλοντος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *