Νέα διάσταση στο θάνατο Ντα Κόστα- Ευθύνες στο Νοσοκομείο επιρρίπτει η σύζυγος
Ρεπορτάζ Τατιάνα Σαββίδου
“Νέα Όψη στην Τραγωδία: “Όλα έγιναν λάθος στο νοσοκομείο Σαντορίνης”, λέει η σύζυγος του
Αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη μοιραία κατάληξη του Ρικάρντο Ντα Κόστα, 42χρονου πρώην ποδοσφαιριστή. Η σύζυγός του, Ορέλια Αργυριάδου, καταγγέλλει ότι λανθασμένες ιατρικές εκτιμήσεις και διορθωτικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο Σαντορίνης «έβαλαν τον ασθενή σε φάση κατάρρευσης», τελικά οδηγώντας στον θάνατό του.
Ο Ντα Κόστα εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης στις 19 Αυγούστου με διάτρηση στομάχου, όπου αντιμετωπίστηκε άμεσα με χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύζυγό του, ακολούθησε έντονη δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα επί τρεις ημέρες μετά το χειρουργείο.
Οι γιατροί υποστήριξαν ότι πίσω από την επιδείνωση βρίσκονταν συμφύσεις στο έντερο και επακόλουθες επιπλοκές όπως περιτονίτιδα και εντερική απόφραξη, και αποφασίστηκε δεύτερη επέμβαση. Κατά τη διάρκειά της, σημειώθηκε επιπλέον επιπλοκή με εισρόφηση στον πνεύμονα, που χρήζει αναπνευστικής υποστήριξης.
Οι θεράποντες γιατροί έκριναν απαραίτητη την μεταφορά προς το νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας για εντατική αναπνευστική φροντίδα, ωστόσο πριν την αεροδιακομιδή υπέστη ανακοπή. Η εξέλιξη αυτή έμελλε να αποβεί μοιραία.
Συντετριμμένη, η σύζυγος του πρώην ποδοσφαιριστή, αναζητά απαντήσεις για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τον αγαπημένο της στον θάνατο, ελπίζοντας πως η έρευνα θα ρίξει φως στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εκείνες τις κρίσιμες ημέρες”.
Οι δηλώσεις της Ορέλιας Αργυριάδου









