Βύθιση Ταχύπλοου στο Ακρωτήρι
Ανακοίνωση του Λιμενικού
“Πρόσκρουση σε βράχο, ταχύπλοου σημαίας Πολωνίας στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα ηλικίας 53 και 46 ετών, σημειώθηκε και το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Θήρας. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Θήρας, οι δύο επιβάτες του σκάφους επιβιβάστηκαν στο βοηθητικό σκάφος του ταχύπλοου και προσέγγισαν την ακτή, ενώ το ταχύπλοο, βυθίστηκε.
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι δύο διασωθέντες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ότι η 46χρονη έφερε μικροτραυματισμό στο κεφάλι. Ένα περιπολικό σκάφος του ΛΣ με ιδιώτη δύτη έσπευσε στην περιοχή, όπου διαπιστώθηκε ότι το ταχύπλοο είχε βυθιστεί χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Θήρας.
Αναφορικά με τη βύθιση ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους, τις βραδινές ώρες την 01.08.2025, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου της Θήρας, συνελήφθη ο 53χρονος ημεδαπός κυβερνήτης του για παράβαση του άρθρου 277 παρ 2 Π.Κ. “Πρόκληση ναυαγίου”.










