«Ερώτηση Μ. Καφούρου για την καθυστέρηση στην πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου των επιχειρήσεων με έδρα στις Κυκλάδες»

 

 

“Για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των χρηματικών ποσών για το μεταφορικό ισοδύναμο στους επαγγελματίες του νομού Κυκλάδων, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών.
Ο κ. Καφούρος αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν πληρωθεί για το Μεταφορικό ισοδύναμο οι επιχειρήσεις, για τις δαπάνες που ανάγονται στο 2ο εξάμηνο του 2022. Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί αρμοδίως κανένας επίσημος προγραμματισμός για την καταβολή του.
Όπως τονίζει, η έγκαιρη καταβολή αποτελεί κομβικό ζήτημα επιβίωσης των νησιωτικών επιχειρήσεων που επωμίζονται τη σημαντική αύξηση του μεταφορικού κόστους και των υψηλών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Ο βουλευτής Κυκλάδων ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά, ώστε να δοθεί μια άμεση λύση στην καταβολή των ποσών του μεταφορικού ισοδύναμου των επιχειρήσεων στις Κυκλάδες για τα έτη 2022 και 2023 που βρίσκονται σε πολύμηνη καθυστέρηση;
2. Σε ποια μέτρα και πολιτικές αποφάσεις, ενδεχομένως θα προβείτε με στόχο την αντιμετώπιση των αρρυθμιών στην απόδοση και την έγκαιρη καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου στις κυκλαδίτικες επιχειρήσεις;

Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

 

ΕΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Μ.ΚΑΦΟΥΡΟΥ για ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *