Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη

 

“Συνάντηση με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο Θήρας είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Αυγούστου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που επισκέφθηκε τη Σαντορίνη στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του για θέματα της αρμοδιότητάς του στο νησί.

Από πλευράς Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης το παρόν του έδωσε και καλωσόρισε τον Υπουργό ο αντιπρόεδρός της Ανδρέας Πατηνιώτης ο οποίος ενημερώθηκε από τον Υπουργό για το έργο και τις σχεδιαζόμενες ενέργειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη Σαντορίνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός ενημέρωσε για την ασφάλεια των επισκεπτών και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για να διατηρηθεί αυτή η καλή εικόνα από την αστυνόμευση στο νησί, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα, όπως το θέμα των ναρκωτικών και της ανομίας, με τον Υπουργό να δεσμεύεται να λάβει πολλές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων μέτρων και για την ενδοοικογενειακή βία, ενώ εξειδικεύοντας στο νησί, ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε οτι χρειάζεται να τοποθετηθούν κάμερες στους κεντρικούς δρόμους του νησιού καθώς και κέντρο ελέγχου στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας, με στόχο τη μείωση και τον έλεγχο της παραβατικότητας.

Μεγάλης σημασίας γεγονός για το νησί μας θεωρούμε τις πολλές και ιδιαίτερες αναφορές του Υπουργού στο οτι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο νησί μας, με άμεση προτεραιότητα την κατασκευή νέου λιμένα. Μάλιστα ο Υπουργός χρησιμοποίησε τη φράση “έπρεπε να ‘χει γίνει χθες” για να τονίσει την επείγουσα ανάγκη του έργου αυτού, αλλά και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης που εστιάζει στη Σαντορίνη.

Από πλευράς του αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Πατηνιώτη ο οποίος συμφώνησε με τα αιτήματα του δημάρχου και της επάρχου, έγινε αναφορά στη στήριξη που παρέχει η Ένωση προς τους αστυνομικούς από την πρώτη μέρα, ειδικά στο κομμάτι της στέγασης, διαβεβαιώνοντας πως αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσει να γίνεται για την υποστήριξη του έργου της Αστυνομίας.

Επίσης, απο πλευράς αντιπροέδρου της Ε.Ξ.Σ. έγιναν αναφορές στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Ταξίαρχο στην αρχή της σεζόν, και στις προσπάθειες που έγιναν στο ζήτημα της στέγης αλλά και της μεταξύ Ένωσης και Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήρας συνεργασίας, και τις δημόσιες ευχαριστίες απο πλευράς ταξίαρχου που ακολούθησαν.

Απο πλευράς Υπουργού τονίστηκε οτι προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων του νησιού μας με τον ίδιο να δεσμεύεται οτι τον Οκτώβρη θα επισκεφθεί εκ νέου το νησί μας για την περαιτέρω ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήρας και των δράσεών της.

Απο πλευράς Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράζεται ικανοποίηση για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του Υπουργού για το νησί μας και τις ανάγκες του”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *