Θηρασία, ένα νησί σε εγκατάλειψη. Αόρατο

Η Santonews, πήρε μηνύματα για την εγκατάλειψη της Θηρασίας. Ερεύνησε και προσυπογράφει την έκκληση αγωνίας.

 

 

  “Το αόρατο νησι!

Η Θηρασιά είναι ένα πανέμορφο νησί λίγα λεπτά απόσταση από τηνεκθαμβωτική Σαντορίνη. Οι επισκέπτες λένε ότι μοιάζει με την Σαντορίνη πριν 40χρόνια. Οσο όμως και αν αυτό ακούγεται γραφικό η πραγματικότητα είναι άλλη, δεδομένου ότι τα όρια της γραφικότητας με την πλήρη εγκατάλειψη καιαπαξίωση έχουν γίνει πλέον δυσδιάκριτα.Μήπως ο κύριος λόγος γι αυτήν την παρακμή είναι το γεγονός ότι η Θηρασιά έγινε κοινότητα Σαντορίνης;.
Οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα που οΔήμος δεν μπορεί ή δεν θέλει να λύσει. Η συγκοινωνία σχεδόν ανύπαρκτη. Υπάρχει μόνο ένα τοπικό λεωφορείοπου ουσιαστικά κάνει μία διαδρομή και το Σαββατοκύριακο καμία.Βενζινάδικο στο νησί δεν υπάρχει παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι θα ξαναλειτουργήσει. Η σύνδεση με την Σαντορίνη κάκιστη.
  Το Φερυ Θηρασία -Αθηνιό, κάνειμια μόνο διαδρομή από Θηρασιά για Σαντορίνη και οι επισκέπτες από Σαντορίνη με αυτοκίνητο δεν μπορούν να επιστρέψουν αυθημερόν.  Το νέο πλοίο που εκτελεί τα δρομολόγια Ρίβα-Αμμούδι παλαιότερο και μικρότερο από το προηγούμενο. Τα καλοκαιρινά βραδινά δρομολόγια που συνήθως με την συμβολή του Δήμου πραγματοποιούνταν την καλοκαιρινή περίοδο, δεν υπάρχουν.
  Και επιπλέον εφέτος έχουμε τα νέα μέτρα πρόσβασης στο Αμμούδι όπου στους ντόπιους δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν τα πράγματά τους έως την προβλήτα. Επί της αρχής δεν είμαστε αρνητικοί στις νέες ρυθμίσεις αφού έβαλαν ένα τέλος στην ασυδοσία των διαφόρων επιχειρηματιών που θεωρούσαν το Αμμούδι ιδιωτικό λιμάνι. Όμως ποια είναι η πρόνοια για τους κατοίκους της Θηρασίας όταν γι αυτούς, η μόνη οδός για την τροφοδοσία του νησιού, είναι το λιμανάκι της Ρίβας;. Ενας μόνιμος οδοκαθαριστής στο νησί. Η Θηρασιά είναι η μοναδική κοινότητα που δεν έχει οργανωμένο πάρκινγκ.
Να μιλήσουμε για την ανύπαρκτη δράση στείρωσης των αδεσπότων στον  Μανωλά και τον Κόρφο όπου καθημερινά γινόμαστε στόχος απαξιωτικής κριτικής από τους επισκέπτες του νησιού;Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι γιατί αυτή η εγκατάλειψη. Από ένα πλούσιο Δήμο όπως η Σαντορίνη θα περιμέναμε μεγαλύτεροενδιαφέρον.Μήπως παίζει ρόλο ο αριθμός των ψήφων του νησιού και μας έχουν εγκαταλείψει;,
  Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και πραγματικά πάμε προς τα πίσω,
  • Ευελπιστώ ότι ο Δήμος Θήρας θα δείξει ενδιαφέρον για τα προβλήματα μας μια και ολοι αναπολούμε την εποχή που είμαστε κοινότητα Οίας Θηρασίας”. 

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Πάρις Καμ. λέει:

    Θηρασία, εν έτει 2024, ένα νησί χωρίς νοσοκομείο, χωρίς απορριμματοφόρο, χωρίς βενζινάδικο και η λίστα δεν τελειώνει εδώ! Πεταμένα σιδηρικά μαζί με… κρεβάτια (ναι, κρεβάτια!) και σκισμένα στρώματα επάνω στην καλντέρα. Μια καλντέρα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα γεωγραφικά από την Σαντορίνη. Μήπως αυτός είναι και ο φόβος του Δήμου Θήρας; Μήπως τα φώτα δεν πρέπει να στραφούν πέρα από τα Φηρά και την Οία; Γιατί άραγε η Θηρασία να παραμένει σαν φτωχός συγγενής απαγκιστρωμένος από τον “αμαρτωλό” Δήμο Θήρας; Γιατί δεν γίνεται αυτόνομη; Ποιούς δεν συμφέρει; Καιρός οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι να ανασκουμπωθούν και να πάρουν την Θηρασία στα χέρια τους και εαν δεν μπορούν αυτοί ας βάλουν πλάτες τα 5άστερα ξενοδοχεία που ακούγεται ότι θα ανοίξουν από το 2025. Αλήθεια, αυτός ο δόλιος τουρίστας που θα πληρώσει για να μείνει στο νέο και υποσχόμενο ‘The Dutchess’ στον Μανωλά, εκτός καταλύματος ποιά επιχείρηση θα τον απορροφήσει χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και υποστήριξη; Θα περιπλανίεται σε μια Ghost Town; Ως πότε;

  2. Ο/Η Δημήτρης Κ. λέει:

    Η εγκατάλειψη της Θηρασιάς προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα όπως θλίψης για την συνολική εικόνα του νησιού και οργής για την απάθεια των μέχρι σήμερα ιθυνόντων. Ιδομεν από εδώ και έπειτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *