Σημαντική εξέλιξη για την μεταφορά μαθητών Ειδικών Σχολείων

Ανακοίνωση του συλλόγου “Ηλιαχτίδα”

 

 

 

 

“Ως συνέχεια της αποτυχημένης προσπάθειας σύμβασης μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής του νησιού μας υπάρχει μια αχτίδα φωτός για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Πιο συγκεκριμένα, η μη έγκριση του ενδιαφερόμενου ιδιώτη μεταφορέα οφείλεται σε καθαρά νομοθετικά κριτήρια καθώς το υποψήφιο όχημα δεν ήταν Δημοσίας Χρήσεως κάτι που δεν υποστηρίζεται από τους νόμους της Πολιτείας για μεταφορά μαθητών.

Ευχάριστη εξέλιξη είναι η προσωπική διαμεσολάβηση της νεοεκλεγείσας Επάρχου Θήρας κ. Καραμολέγκου Ιουλίας η οποία με δική της πρωτοβουλία ανέλαβε τη διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος κατόπιν συμφωνίας με το ΚΤΕΛ ΘΗΡΑΣΑΕ ώστε να ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕ[ η ανάληψη του έργου μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία ΣΜΕΑΕ της νήσου Θήρας έως το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους 2023-2024. Η συνεργασία επικυρώθηκε με τη συμβολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου Γεώργιου ο οποίος θα επισπεύσει τις νόμιμες διαδικασίες της αρμόδιας επιτροπής ως προς την έγκριση της παραπάνω διαδικασίας. Ο Σύλλογος μας πάντοτε επιζητούσε σύννομες και ασφαλείς λύσεις για τη μεταφορά των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες.

Τα επόμενα σχολικά έτη θα υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα του συλλόγου μας για μόνιμη μεταφορά των μαθητών που φοιτούν σε ΣΜΕΑΕ του νησιού μας από το Δήμο Θήρας με ιδιόκτητο λεωφορείο καθώς ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ζώρζος Νικόλαος, έχει δεσμευθεί για την αγορά του εν λόγω οχήματος και αποτελεί πρωταρχικός του στόχος μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του.

Οιμαθητές που φοιτούν στα ειδικά σχολεία της Σαντορίνης, οι γονείς τους, τα μέλη και το Δ.Σ. του συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΘΗΡΑΣ χαιρετίζουμε την ανωτέρω πρωτοβουλία της κ. Καραμολέγκου Ιουλίας και ευχαpιστούμε όλους τους εμπλεκόμενους, ήτοι τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ ΘΗΡΑΣ ΟΕ κ. Σιγάλα Εμμανουήλ, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο Γεώργιο, τον vεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο Νικόλαο και φυσικά την ίδια την κα. Καραμολέγκου Ιουλία που είναι πάντα δίπλα στα παιδιά του συλλόγου μας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα ενημερώνονται για την εξέλιξη της διαδικασίας από τις διευθύνσεις των σχολείων τους (Ειδικό Δημοτικό Φηρών – ΕΕΕΕΚ Θήρας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *