Ο δημόσιος χαρακτήρας του Νοσοκομείου ψαλιδίζεται με «συνέπεια λόγων και έργων»

Μήπως κάποιος να ενημερώσει τον κ. Παπακυρίλλου;

 

 

 

 

 

Είναι προφανές, πως η μεγάλη ανησυχία σχετικά με το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου, αφορά πρώτιστα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι προκηρύξεις για 12μηνες συμβάσεις με Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκι), αποβαίνουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους άκαρπες. Κάποιες θέσεις καλύπτονται προσωρινά και μετά από ολιγόμηνη υπηρεσία οι γιατροί αποχωρούν. Άλλοι, έρχονται με αποσπάσεις που φυσικά λήγουν και επιστρέφουν στις προηγούμενες μονάδες.

Για τις ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό, επικρατεί σχετική άπνοια. Πόσοι λείπουν, κανείς δεν ξέρει. Προκηρύξεις δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

 

Όμως, αυτός ο μάχιμος τομέας του Νοσοκομείου δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Η αποψίλωση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς στις άλλες λειτουργικές υπηρεσίες. Οι παραιτήσεις είναι συχνές.

 

 

 

 

Οι ΣΔΙΤ μπήκαν ήδη από το παράθυρο

 

 

Εκεί όμως βρίσκεται μια κάποια λύση. Ιδιωτικοποίηση, μέσω αναθέσεων σε εργολάβους. Διαμοιρασμός των ιματίων χωρίς αντίδραση εκτός από κάποιους που βρίσκονται ακόμα στη δικαιοσύνη. Πρόσφατα μάλιστα, δημοσιοποιήθηκε ανάρτηση όπου Ιδιώτης αναζητούσε προσωπικό για το… Νοσοκομείο. Μαγαζί κανονικό!. Που ίσως κάποια στιγμή υπάρξει και μια πομπώδης ονομασία του τύπου «Διαχείριση και Διασφάλιση Ανθρωπίνων Πόρων».

 

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο άσχημα, όσο δείχνουν. Είναι ακόμα χειρότερα. Ενδεικτικά: η καθαριότητα ανατέθηκε σε εργολάβο, με τον οποίο φαίνεται πως υπάρχει διχογνωμία γιατί δεν φέρεται πρόθυμος να αναλάβει το έργο.

Η φύλαξη, πάλι σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.

 

Η οικονομοτεχνική κάλυψη σε ιδιώτες με περίπου 100.000 ευρώ για ένα 9μηνο.

 

Επίσης ο διοικητικός Διευθυντής έχει παραιτηθεί εδώ και τρεις-τέσσερις μήνες και ακόμα δεν έχει αναπληρωθεί. Ανακύπτει έτσι το ερώτημα, στην περίπτωση που λόγοι υγείας ή ανωτέρας βίας δεν επιτρέψουν στην Εντεταλμένη Σύμβουλο για το Νοσοκομείο να βρίσκεται στο χώρο ευθύνης της, ποιος την αναπληρώνει;.

 

 

 

“…είναι που `χεις γίνει γελαστή φωτογραφία”

 

 

 

Τελικά, εκτός από ωραίες αναμνηστικές φωτογραφίες «συνέπειας λόγων και έργων», το Νοσοκομείο οδεύει βασανιστικά προς την πλήρη ΣΔΙΤοποίηση. Και αμφιβάλει κανείς πως αν ο όρος της δωρεάς γης από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, που ευφυώς έθεσαν ο Μητροπολίτης πρώην  Θήρας κ. Επιφάνιος και ο Μιχάλης Ρούσσος περί «Δημόσιου Νοσοκομείου» δεν υπήρχε, τώρα θα είχαμε μια ωραιότατη ιδιωτική κλινική;.

 

Αλλά. Μήπως ο κ. Παπακυρίλλου Πρόεδρος της ΑΕΜΥ δεν τα γνωρίζει αυτά;. Ίσως χρειάζεται να έρθει πάλι στη Σαντορίνη (μακρύ ταξίδι, αλλά τύποις τουλάχιστον είναι υπεύθυνος για το Νοσοκομείο) και να τον ενημερώσουν αυτοί που ξέρουν. Αυτοί που ζουν το Νοσοκομείο και αυτοί που χαλάνε το αφήγημα της «συνέπειας λόγων και έργων». Μπορεί όμως, τα λόγια -που ποτέ δεν ακούστηκαν φωναχτά, πλην Πλεύρη- να ήταν «ιδιωτικοποιήστε όπως μπορείτε το μαγαζί» και οι διαβρωτικές εξελίξεις, τα έργα.

 

Όσο για τους τοπικούς εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ, μήπως ήρθε η ώρα να εξηγήσουν στον κόσμο που αναθάρρησε στο άκουσμα της τοποθέτησής τους, τι συμβαίνει και τι κάνουν;.

 

Αλλιώς υπάρχει και το παράδειγμα ευθύνης και ευθύτητας του Παρασκευά Σαλίβερου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *