“ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΤΡΟΠΟΥ”

Θαλλέλαια Ιακωβίνα Καραμολέγκου-Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

 

 

 

 

«Επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος όχι εφόσον δεν έχει πληρότητα αξιολογεί την κρισιμότητα λέει των περιστατικών. Σαν κομμάτια κρέας σε κρεοπωλείο δηλαδή, ο ένας μας να κάνει την σπάλα κι ο άλλος τo λίπος. Αν συμβεί κάτι ταυτόχρονα με κάποιον άλλον μπαίνεις στην ζυγαριά σου να δούμε είσαι- πιο κρίσιμη περίπτωση από τον άλλον ή μπορείς να περιμένεις και ώρες αναμονή. Εγώ προσωπικά δε μου ‘χει συμβεί ποτέ να ακούσω κάποιον να παίρνει τo ΕΚΑΒ αν δεν είναι επείγον δηλαδή να κλείνει στο ΕΚΑΒ ραντεβουδάκι για τo απόγευμα του στυλ. “περί της ώρας ενάτης θα πέσω απ’ την σκάλα βάλτε με σε προτεραιότητα”.

 

 

Κάποιοι με έλεγαν υπερβολική και γραφική όταν έλεγα ότι τo σύστημα του Πίτερ παν για να μεταφερθούμε ως παιδιά στην χώρα του ποτέ ειν’ πιο οργανωμένο απ’ τo σύστημα της χωράς μας να μεταφερθούμε στο νοσοκομείο. Κι αν όντως είμαστε στην χώρα του ποτέ ήδη τουλάχιστον ας προσλάβουμε τον Πίτερ Παν να κάνει τις μετακομιδές ασθενών γιατί τo κράτος και οι άνθρωποι απέτυχαν παταγωδώς αλλά ξέρω φταίει Η απλή αναλογική και Η κυβέρνηση του πάλαι ποτέ.

 

Βλέπω ότι Η κατάσταση που ζούμε είναι κάτι πολύ χειρότερο από τον Κάπταιν Χουκ και Η έκφραση “να ‘μαστε καλά με υγειά” είναι πλέον ευχή για τo υπερ πέραν και όχι εντολή να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Ήξερα Ότι πληρώνουμε εάν κράτος με τόσους φόρους για να λειτουργεί όχι για να πεθαίνουμε. Ήξερα Ότι τo ΕΚΑΒ δεν είναι η Άτροπος να κόβει τo νήμα της ζωής όποτε δεν γίνεται σωστή αξιολόγηση.

 

Λυπάμαι λυπάμαι λυπάμαι και για εμάς αλλά και για τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που τελικά θα φταίνε πάλι αυτοί όπως έφταιγε κι ο σταθμάρχης θα φταίνε γιατί δεν έχουν ανακαλύψει τον διακτινισμό να πηγαίνουν παντού αν και δεν έχουν τα απαραίτητα και τo προσωπικό να λειτουργήσουν. Θα φταίνε οι άνθρωποι π δουλεύουν για να καλύψουν όλα τα κενά συνεχόμενες ώρες για τους θανάτους γύρω μας. Κι όχι εκείνοι που δημιουργούν τα κενά και τα διογκώνουν ίσως για να μπει ιδιωτική πρωτοβουλία μέσα.. Ποιος ξέρει! Λυπάμαι όμως και μένα και σένα που έτσι πίσω απ’ την οθόνη μας ζούμε ακόμα άλλη μια μέρα εκ του ασφαλούς απλά επειδή δεν έτυχε σε μας σήμερα η Άτροπος ΕΚΑΒ.

 

 

Μεταξύ των περιοχών με ένα μόνο ασθενοφόρο για ολόκληρο το 24ωρο, είναι:

Λήμνος, Χίος, Σύρος, Ικαρία, Τήνος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ίος, Σαντορίνη, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως, Κύθηρα, Λευκάδα, Σητεία, Ιεράπετρα, Μοίρες Ηρακλείου, Θάσος, Σκιάθος.

 

 

Στην ηπειρωτική χώρα μεταξύ άλλων:

Φλώρινα, Γρεβενά, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Φιλιατρά, Πύλος, Πύργος, Αμαλιάδα, Καλάβρυτα, Ιστιαία, Κάρυστος, Κύμη

Ακόμη και αυτό το ένα ασθενοφόρο όμως κυκλοφορεί χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, καθώς για να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση απαιτούνται 11 άτομα.

Δε μιλάμε καν για τα μέρη που δεν διαθέτουν καν ασθενοφόρο».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *