ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

 

 

Ρώτησα το ηλεκτρονικό λεξικό: Τι είναι πεζοδρόμιο;  Και η απάντηση: “η υπερυψωμένη και στρωμένη (με πλακάκια ή τσιμέντο ή άλλο υλικό) επιφάνεια στο πλάι ενός δρόμου που προορίζεται για τους πεζούς”.

Ντροπή του, και τη Δευτέρα με τον κηδεμόνα του. Άκου: “προορίζεται για τους πεζούς”!. Οπωσδήποτε, τα λεξικά πρέπει να αλλάξουν. Να ακολουθήσουν την εποχή. Προτεινόμενο λήμμα: “Πεζοδρόμιο, είναι η υπερυψωμένη επιφάνεια, όπου κάθε τενεκές ξεγάνωτος οδηγός, σταθμεύει, τον τετράτροχο τενεκέ του”.

Διότι, ως γνωστόν σε αυτή τη χώρα οι πεζοί είναι είδος υπό διωγμό. Παράδειγμα, από μια σχετικά ήρεμη μέρα στο Καμάρι. Δρόμος από Μυρτιδιώτισσα προς γήπεδο Καμαρίου. Σε ήσυχη μέρα, εντάξει;. Γιατί το (εμ)φαινόμενο στη φωτογραφία, απαντάται σε τεράστια ένταση όλο το καλοκαίρι και όλο το 24ωρο. (Αν υπάρξει μέρα με ελεύθερα τα πεζοδρόμια, θα πρέπει να κηρυχθεί τοπική επέτειος)

Τα πεζοδρόμια, είναι πάντα ρεζερβέ από αυτοκίνητα. Οπότε, ο δυστυχής πεζός (αντί να κάθεται σπίτι του, μου θέλει και βόλτες, τρομάρα του!) κάνει μεγαλοπρεπή ζιγκ-ζαγκ. Ανέβα πεζοδρόμιο, κατέβα στο οδόστρωμα. Εν τω μεταξύ στο δρόμο, τα αυτοκίνητα τρέχουν λες και συμμετέχουν σε ράλι Φόρμουλα 1. Η αντίδραση του βιαστικού οδηγού ποικίλει: Από ένα νευρικό κορνάρισμα, σε κάποιο ανδροπρεπές “που πας ρε μ….Καραμήτρο” ή στην εμφατική απονομή του γνωστού παρασήμου της προτεταμένης παλάμης, με τα δάχτυλα, ανοιχτά.

 

Όσο για τον ξεγάνωτο ντενεκέ, που ΄έχει παρκάρει τον τετράτροχο ντενεκέ του στο πεζοδρόμια, μάλλον έχει αρθρίτιδα, ουρία ή νύστα για να βαριέται να σταθμεύσει τον τενεκέ του, 50 μέτρα παρακάτω που ΄έχει ελεύθερο πάρκινγκ.

Φυσικά, ΑμΕΑ, γυναίκες με βρέφη στο καροτσάκι και ηλικιωμένοι με αργό βάδισμα λόγω υγείας, είναι εκτός παιχνιδιού. Αυτοί, πρέπει να κάνουν τάμα, σε άγιο, προτού βγουν από το σπίτι τους.

Όσο για το άλλο πεζοδρόμιο που οδηγεί από το κάμπινγκ, στους στάβλους, εκεί το βιολί, είναι άλλο. Τουριστικά λεωφορεία και τρανσφεράδικα, τα καβαλάνε κανονικά και  παραμένουν  για ώρες εκεί.

Φυσικά, το φαινόμενο δεν περιορίζεται στο Καμάρι. Η Μεσαριά για παράδειγμα, που έχει το καλύτερο πεζοδρόμιο στο νησί, εκεί στη διασταύρωση, δεν μπορεί να το διασχίσει πεζός. Είναι μονίμως κατειλημμένο από τετράτροχους ντενεκέδες. Σε άλλες περιοχές, τα πεζοδρόμια χρησιμεύουν για ταμπέλες που διαλαλούν γκρηκ μουζάκα και τζατζίκι ντιπ. Αλλού ως κουμάσια για ενοικιαζόμενες γουρούνες ή αναπαυτήρια για ενοικιαζόμενα Ι.Χ.

 

Αποτέλεσμα;. Αν είσαι πεζός και πρέπει να περπατήσεις στη Σαντορίνη, πρέπει να κάνεις εντατικά μαθήματα παρκούρ (υπερπήδησης εμποδίων). Αλλιώς, κάτσε σπίτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *