ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΙΑ COVID-ΑΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

 

 

“Την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 έως τις 5.00 π.μ. στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

 

 

Τα νέα μέτρα τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα (06:00) του Σαββάτου.

 

 

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί με το δεύτερο κύμα της πανδημίας της COVID-19, ανακοινώνοντας νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς.

 

 

Στην έναρξη της τοποθέτησής του, επεσήμανε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε έξαρση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και υπογράμμισε πως η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης”.

 

 

Σύμφωνα με τον νέο επικαιροποιημένο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας με το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού ανά περιοχή που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 είναι πλέον Κοζάνη και Καστοριά. Στο επίπεδο 3 ανήκουν :

 

Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα (η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο από τους ειδικούς), Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λέσβος, Μύκονος, Νήσων Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *