ΒΙΝΤΕΟ: Ο “ΜΠΙΛΙ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ”

ΕΝΑΣ ΣΕΜΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

 

 

 

  Αν κάποιος αναζητήσει στο Καμάρι τον κ. Βασίλη Αναστασόπουλο, δύσκολα θα τον βρει. Αν όμως πει στους μεγάλους, “ψάχνω τον Μπίλι” ή στους πιτσιρικάδες “τον κύριο Βασίλη, από το γήπεδο” το πετυχαίνει με τη μία. Γιατί ο Μπίλι, είναι μορφή στο Καμάρι. Κάτοικος του χωριού από το 1980, υπάλληλος στην Κοινότητα για κοντά δύο δεκαετίες, ψυχή του τοπικού αθλητισμού στο διηνεκές. Ως υπάλληλος, κράταγε το Καμάρι, υποδειγματικά καθαρό. Μόλις συνταξιοδοτήθηκε, αντί να απολαύσει τη γαλήνη της “αποστρατείας” του στα καφενεία-“Εμένα, τα καφενεία, δεν μ’ αρέσουν”, λέει, “η ζωή μου, είναι το γήπεδο- και στο σουλάτσο, συνέχισε να κάνει τη δουλειά, σαν να μην άλλαξε τίποτα.

Μόνο που τότε βρήκε την ευκαιρία, να αφοσιωθεί ολόψυχα στη μεγάλη του αγάπη. Στο γήπεδο. Παλιός Ποδοσφαιριστής στη “Θύελλα Καμαρίου”, έχει το γήπεδο σαν ΠΡΩΤΟ σπίτι του. Πρώτο· όπως το διαβάσατε. Γιατί μπορεί ο Μπίλι να είναι ένας υποδειγματικός, πολύτεκνος οικογενειάρχης, αλλά δύσκολα θα τον πετύχεις μακριά από το γήπεδο. Το φροντίζει, το καθαρίζει, κανονίζει το πρόγραμμα φωτισμού, ζει και αναπνέει γι αυτό. Μοναδική του απολαβή;. Η υπόκλιση ενός ολόκληρου χωριού στο έργο του. “Χωρίς τον Μπίλι, το γήπεδο, θα είχε ρημάξει”, λένε όλοι. Αλλά και από τα άλλα χωριά και από τις φιλοξενούμενες ομάδες των νησιών, τα συγχαρητήρια, είναι διαρκή.

Ήρεμος, οργανωτικός, δουλευταράς, συνεπής και αυστηρός όταν πρέπει. Επιστάτης και καθαριστής. Φύλακας και παιδαγωγός. Ο “Μπίλι ο τρομερός”, με άλλα λόγια ή ο “Σπορτ Μπίλι”. Αν κάθε χωριό, είχε κι έναν σαν αυτόν, δεν θα ρήμαζαν τα γήπεδα, ούτε θα βρώμιζαν οι χώροι γύρω τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *