Site icon Santonews

Κ Ο Ι Ν Ο   Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου για τους Μειωμένους Συντελεστές ΦΠΑ

 

 

 

 

 

  “Δεν χωρά αμφιβολία πως τα τελευταία χρόνια τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έχουν δεχθεί πανελλαδικά το μεγαλύτερο πλήγμα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα τους.

 

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τα οποία:

 

 

Ταυτόχρονα:

 

Η μοναδική ουσιαστική αύξηση των διαθέσιμων πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον υπερδιπλασιασμό των πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού της Προγράμματος, με αποτέλεσμα την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να διαθέτει ένα ΠΕΠ σχεδόν διπλάσιο αυτού του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Παρόλη την προαναφερόμενη, άδικη σε βάρος των νησιών μας, κατάσταση, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ακόμη και στο πλαίσιο της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης κατάφεραν να φέρουν αποτελέσματα, όχι μόνο για τις νησιωτικές τους κοινωνίες, αλλά κατ’ επέκταση για την Εθνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα.

Ειδικότερα, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανάκαμψης στον Ευρωπαϊκό τουρισμό, γεμίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα δημόσια ταμεία με άμεσους και έμμεσους πόρους.

 

Ως εκ τούτου, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διεκδικούν και απαιτούν:

 

 

 

Exit mobile version