Site icon Santonews

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

 

 

 

 

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, ρωτήθηκε για τα έκτροπα στα οποία προέβησαν φασιστοειδή στο Εμπορείο. Τα καταδίκασε απερίφραστα, ενώ δήλωσε και την αμέριστη στήριξή του στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Εμπορείου. “Εμείς είμαστε άνευ όρων με τη Διευθύντρια, άνευ όρων, θα την καλύψουμε στο 100%”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Για Χρυσή Αυγή. Κοιτάξτε, στις χιλιάδες παρελάσεις που έγιναν αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα, στις χιλιάδες κυριολεκτικά παρελάσεις, ένα κόμμα της Βουλής, ένα κόμμα το οποίο δεν κρύβει ποτέ τη συμπάθειά του και την πλήρη αποδοχή των φασιστικών και ναζιστικών αρχών, αποφάσισε να αμαυρώσει αυτή τη μέρα. Να ξέρετε ότι έχουμε από πολλές πλευρές, από πολλά μέρη της Ελλάδος συγκεκριμένες εκθέσεις που οπαδοί αυτού του κόμματος και στελέχη αυτού του κόμματος πήγαν να χαλάσουν τις παρελάσεις.

Δεν έγινε δυνατό αυτό και βεβαίως ως ένα βαθμό έχει ενδιαφέρον ότι πειράζει τη Χρυσή Αυγή η επέτειος της σύγκρουσης και της αντίστασης του λαού μας με το φασισμό και το ναζισμό. Στη Σαντορίνη επέδειξαν αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, απαράδεκτη αντιδημοκρατική ποινική συμπεριφορά. Εμείς συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς που με εντυπωσιακή πραγματικά ψυχραιμία πήραν τα παιδιά και τα πήγαν στα σχολεία, διότι ανεξάρτητα από το τι θέλανε να κάνουν οι εκπαιδευτικοί εκείνη την ώρα είπαν ότι αυτό που πρέπει να προστατεύσουμε είναι τα παιδιά.

Διότι δεν είναι μόνον η φυσική απειλή στα παιδιά, είναι και η ψυχολογική τρομοκρατία. Δεν ξέρω αν είδατε τα βίντεο, το να κάνεις μαγκιά σε παιδάκια και δασκάλους και μητέρες εντάξει, ας μην το σχολιάσουμε. Εμείς έχουμε μία πληροφορία που ελπίζω να μην είναι θετική πληροφορία, ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να πάει τμήμα του Συλλόγου γονέων και να ζητήσει την παραίτηση της Διευθύντριας. Εμείς είμαστε άνευ όρων με τη Διευθύντρια, άνευ όρων, θα την καλύψουμε στο 100% και θα προτρέπαμε την όποια αντιπροσωπεία του όποιου Συλλόγου γονέων να μην κάνει αυτό το βήμα, διότι κανένας Σύλλογος γονέων δεν πρέπει να προτρέπει εκπαιδευτικούς να παραιτηθούν ή να αποκηρύξουν ή οτιδήποτε άλλο.

Είναι ένα μελανό σημείο, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι ότι όλες αυτές οι παρελάσεις που έγιναν, όπου να ξέρετε ότι στα δημοτικά έγιναν και με το νέο καθεστώς κλήρωσης, δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα, χάρηκαν οι γονείς τα παιδιά και τα παιδιά τη συγκεκριμένη τελετή. Και σε ένα σχολείο που για μας ακόμη και ένα δεν έπρεπε να υπάρχει, επιδείχθηκε αυτή η συμπεριφορά από άτομα και ένα κόμμα το οποίο προφανέστατα δεν έχει θέση στο δημοκρατικό μας Πολίτευμα.

Exit mobile version