ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ & ΣΕ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

 

 

 

Φωτό: Ιπποκράτης Αλεξίου.

«Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Θήρας και προς αποκατάσταση της αλήθειας η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας επιθυμεί να δηλώσει τα εξής: –

 

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας ουδέποτε αντιτάχθηκε στο πρόγραμμα έκδοσης εκπτωτικής κάρτας για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, αντίθετα εκείνη ήταν που παρέπεμψε πριν από περίπου 6 μήνες τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων κο Χαράλαμπο Δαρζέντα να έρθει σε απευθείας επικοινωνία με το σωματείο για το σκοπό αυτό.

 

– Το επίδομα δυσπρόσιτων – παραμεθόριων περιοχών καταβάλλεται στους υπαλλήλους του Γ.Ν. Θήρας από το 2017, ενώ τα οφειλόμενα από το 2016 καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους με απόφαση του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε. το Μάρτιο του 2018, χωρίς να παρακαλέσουν κανέναν.

 

– Οι υπάλληλοι της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και όχι γενικά της ΑΕΜΥ Α.Ε. και σαφώς όχι οι υπάλληλοι του Γ.Ν. Θήρας, προσέφυγαν στα δικαστήρια για την καταβολή αναδρομικά του ανθυγιεινού επιδόματος, το οποίο είχε διακοπεί το 2012 λόγω του ότι δεν είχε εκδοθεί τότε σχετική κοινή υπουργική απόφαση από τα συναρμόδια υπουργεία.

 

– Το ανθυγιεινό επίδομα για τους υπαλλήλους του Γ.Ν. Θήρας καταβλήθηκε ήδη από τη μισθοδοσία του μηνός Απριλίου, για την κατηγορία Α, όπως ορίζει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα.

 

– Όσο αφορά στην 6μηνη ειδική παροχή προστασίας μητρότητας από τον ΟΑΕΔ, όπου όντως υπάρχει πρόβλημα, η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. βρίσκεται σε επαφή με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ για την επίλυσή του, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι βαίνει προς επίλυση με νομοθετική ρύθμιση.

 

– Όσο αφορά στο θέμα αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των υπαλλήλων του Γ.Ν. Θήρας, η Διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη ενημερώσει το Σωματείο Εργαζομένων ότι θα διευθετηθεί οριστικά με την υπογραφή των συμβάσεων ΙΔΑΧ.

 

Όπως ατύπως ενημερωθήκαμε από χθες, μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τη Διοίκηση, αποφάσισαν να διαθέσουν το χώρο όπου προσωρινά στεγάζονται εντός της κλινικής του 1ου ορόφου, σε υποψήφιο περιφερειακό   σύμβουλο, ο οποίος επέμενε να μοιράσει τις εκπτωτικές κάρτες αυτοπροσώπως σε κάθε ένα δικαιούχο.

Παρόλο που η Διοίκηση εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, αυτή αγνοήθηκε τόσο από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, όσο και από τη Διοίκηση του Σωματείου.

 

Έτσι σήμερα το μεσημέρι, την ώρα που το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της βάρδιας είχε πέσει πάνω στο γνωστό σημερινό τροχαίο συμβάν προκειμένου να σώσει μια ζωή, στους διαδρόμους του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι καλούνταν να ανέβουν να παραλάβουν τις εκπτωτικές τους κάρτες, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν παραδοθεί στο Δ.Σ. του Σωματείου και να μοιραστούν στους εργαζόμενους σε κατάλληλο τόπο και χρόνο.

 

 

Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας αφού συναντήθηκε θεσμικά με τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΚΚΕ κο Ντουνιαδάκη, ο οποίος συνοδευόταν από την υποψήφια δήμαρχο κα Αργυρού και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ Θήρας, διέθεσε την αίθουσα εκπαίδευσης του νοσοκομείου, ώστε ο υποψήφιος περιφερειάρχης και η συνοδεία του να ενημερωθούν και από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το ίδιο θα πράξει και κατά τη θεσμική επίσκεψη κάθε Δημοτικής ή Περιφερειακής παράταξης.

 

Αυτό όμως που συνέβη σήμερα στο νοσοκομείο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και αντίκειται σε κάθε κανόνα δεοντολογίας. Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας θεωρεί ότι το κύρος του νοσοκομείου υπέστη σήμερα ένα σοβαρό πλήγμα, με ευθύνη δυστυχώς και του Σωματείου Εργαζομένων και ενημερώνει άπαντες ότι στο μέλλον θα προβεί σε κάθε νόμιμο μέτρο, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ασθενών και θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Τέλος, θα ήταν άδικο να ειπωθεί ότι η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας και της ΑΕΜΥ Α.Ε. δεν έχει ταχθεί υπέρ των εργαζόμενων σε κάθε δίκαιο αίτημά τους, ότι δεν μάχεται για την εκπλήρωσή του και δεν έχει δώσει αγώνα για την επίλυση του σημαντικότερου προβλήματός τους, που δεν είναι άλλο από αυτό της στέγασης».

 

Πανοτόπουλος Χαράλαμπος Αντιπρόεδρος ΑΕΜΥ Α.Ε. & Εντεταλμένος Σύμβουλος Γ.Ν. Θήρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *