ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 995/2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΥΛΕΙΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

 

ΞΥΛΕΙΑ_ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣΜε την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 995/2010 για την ξυλεία, θεσμοθετείται και στην χώρα μας ο καθορισμός των αρμοδίων αρχών, των μέτρων και των διαδικασιών για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ξυλείας (EUTR).

Για τον παραπάνω λόγο επιβάλλεται να εγγραφούν άμεσα σε Μητρώα, ανάλογα με τη δραστηριότητα τους όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασχολούνται με την υλοτομία, την εισαγωγή, τη διακίνηση καθώς και την εμπορία ξυλείας αλλά και των προιόντων ξύλου (όπως π.χ. έμποροι και εισαγωγείς ξυλείας, καυσόξυλων, δασικοί συνεταιρισμοί κα). Τα Μητρώα αυτά θα τηρούνται στη Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αιγαίου ενώ η εγγραφή των υπόχρεων για την Π.Ε. Κυκλάδων θα γίνεται διαμέσου της Δ/νσης Δασών Κυκλάδων. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στα Μητρώα είναι η 28η Ιουνίου 2016.

Επισημαίνεται η επιβολή χρηματικού προστίμου σε περίπτωση που ο υπόχρεος έχει παραλείψει να εγγραφεί στα Μητρώα μέχρι την ορισθείσα ημερομηνία εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες ο κάθε ενδιαφερόμενος-υπόχρεος μπορεί να επικοινωνήσει εργάσιμες μέρες και ώρες με την Δ/νση Κυκλάδων στο τηλέφωνο 22810-82281”.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *