ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Η ΚΝΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

 

 

“H OB Σαντορίνης της ΚΝΕ χαιρετίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ και του Λυκείου Θήρας που βγήκαν στον δρόμο ενάντια στις αλλαγές που ετοιμάζονται στο Λύκειο. Οι μαθητές του νησιού μας δεν είναι μόνοι τους, είναι χιλιάδες στα νησιά του Αιγαίου, σε όλη την Ελλάδα, που κινητοποιούνται, συζητάνε, αποφασίζουν πολύμορφες δράσεις για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για όσα τους ετοιμάζει η κυβέρνηση όχι μόνο με το νομοσχέδιο για το Λύκειο αλλά συνολικά τους στερεί το δικαίωμα στην μόρφωση και την ζωή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που σήμερα κινητοποιήθηκαν, τόσο στο νησί μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για το Λύκειο. Ο αναβρασμός που υπάρχει στα σχολεία από την αρχή της χρονιάς, οι κινητοποιήσεις στις 29 Οκτώβρη, οι χθεσινές κινητοποιήσεις, δείχνουν ότι το νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση είναι καταδικασμένο από την πλειοψηφία των μαθητών και των οικογενειών τους. Κι αυτό γιατί έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα που βιώνουν από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ!

Κυβέρνηση και υπουργείο δεν νοιάζονται :

Για τα όσα περνάνε μαθητές και γονείς στα σπίτια τους, για τα άγχη και τις αγωνίες τους.

Για το γεγονός ότι τα περισσότερα σχολικά κτίρια στο νησί μας, τη Σαντορίνη, είναι κτισμένα από το 1957-1965 χωρίς καμία αντισεισμική μελέτη.

Για το γεγονός ότι οι μαθητές του ΓΕΛ κάνουν μάθημα σε αποθήκες, εργαστήρια και προκάτ/ αίθουσες γιατί δεν υπάρχουν χώροι .

Για το γεγονός ότι το έτος 2019, μετά από απλές βροχοπτώσεις, εδώ στη Σαντορίνη, αίθουσες σε πολλά σχολεία (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια Μεσαριάς κι Εμπορείου, Δημοτικό Φηρών) πλημμυρίζουν με αποτέλεσμα να μην γίνεται μάθημα.

Για το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων τόσο στο Λύκειο όσο και στο ΕΠΑΛ Φηρών, ενώ απομένουν λίγοι μόνο μήνες για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους.

Για το γεγονός ότι στο Γυμνάσιο Εμπορείου μέχρι προχθές, ολόκληρα τμήματα δεν είχαν φιλόλογο και έχαναν δεκάδες διδακτικές ώρες.

Για το γεγονός ότι σοβάδες πέφτουν σε παλαιές αίθουσες του δημοτικού Φηρών, που πρόσφατα μάλιστα κρίθηκαν ακατάλληλες από μηχανικούς του Δήμου.

Κανένα νομοσχέδιο δεν προωθεί η Κυβέρνηση για να λύσει αυτά τα προβλήματα!

Το νομοσχέδιο που φέρνει, έρχεται να επιδεινώσει αυτή την ήδη άσχημη κατάσταση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Κάνει το Λύκειο ακόμα μεγαλύτερη «αρένα ανταγωνισμού». Χωρίζει ακόμα περισσότερο τους μαθητές ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι την ίδια στιγμή σε όλη τη χώρα, τα φροντιστήρια πανηγυρίζουν γιατί όπως λένε οι ιδιοκτήτες του «θα έχουν περισσότερες εγγραφές».

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού να μην εφησυχάσουν.

Να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για νέες κινητοποιήσεις όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο για το Λύκειο.

Να συνεχίσουν με πολύμορφες δράσεις τον αγώνα τους και να δηλώσουν με κάθε τρόπο στην κυβέρνηση ότι το αυτό το νομοσχέδιο και όσα άλλα σκέφτονται να εφαρμόσουν, όλα θα μείνουν στα χαρτιά.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ της ΚΝΕ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *