“ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΝΩΡΙΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

 

 

Με την παραδεισένια θέα της, τον εκπληκτικό καιρό και την όμορφη αρχιτεκτονική, δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός, πως η Σαντορίνη είναι τόσο ελκυστική (trending)”. Η ιρλανδέζικη γυναικεία επιθεώρηση “Her”, παροτρύνει θερμά τις αναγνώστριες της να επισκεφτούν το νησί. “Το κόσμημα των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος, αυτό η ελληνική απόδραση είναι το σημείο όνειρο των διακοπών για να το επισκεφθείτε με φίλους, την οικογένεια ή έναν σύντροφο” γράφει η επιμελήτρια Cat Stewart.

H οποία μάλιστα πρωτοτυπεί, καθώς κάθε φωτογραφία τοπίων του νησιού προέρχεται από ερασιτέχνες, χρήστες του διαδικτύου. “Για την καλύτερη θέα και την ατμόσφαιρα – να πάτε στην Οία”, παροτρύνει η Stewart και προσθέτει : “Η Οία είναι το γραφικό σημείο του νησιού. Πολλές ταινίες του Χόλιγουντ έχουν γυριστεί εδώ και μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί. Τα εντυπωσιακά λευκά κτίρια με τι μπλε και πολύχρωμες στέγες είναι συνήθη για την ελληνική αρχιτεκτονική και αποτελούν το τέλειο κίνητρο για να τραβήξετε ένα εκατομμύριο φωτογραφίες.

Η Οία είναι ένα όμορφο, ενδιαφέρον μέρος όπου μπορείτε να εξερευνήσετε τα κοσμηματοπωλεία, τις γκαλερί τέχνης, τις καφετέριες και τα μπαρ. Βεβαιωθείτε ότι θα περάσετε μια ολόκληρη μέρα εδώ, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε κρασί, να δειπνήσετε και να απορροφηθείτε από το ηλιοβασίλεμα”.

Οι παραλίες, είναι μια επίσης εμφατική πρόταση με την συντάκτρια να κάνει την -ευπρόσδεκτη- έκπληξη, προτείνοντας τα Μέσα Πηγάδια. “Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι θα πάτε για καγιάκ στο νησί από τα Μέσα Πηγάδια για να εξερευνήσετε όλες τις σπηλιές, όρμους και βραχώδεις ακτές. Θα είναι η καλύτερη σας μέρα και μια μεγάλη ευκαιρία για να εξερευνήσετε το νησί”, γράφει. Ξεκαθαρίζει επίσης, ότι η Σαντορίνη, δεν ο χώρος των ξέφρενων πάρτι και της φρενήρους νυχτερινής ζωής, σημειώνοντας πάντως πως και γι αυτά υπάρχουν μέρη και ευκαιρίες.

Αλλά η Stewart επισημαίνει κι αυτή, ένα από τα πλέον παραγνωρισμένα αξιοθέατα του νησιού. Την ανατολή. “Ξυπνήστε νωρίς”, επιμένει, “Πιστέψτε με όταν λέω, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ (σ.santonews. Κεφαλαία στο κείμενο) σαν την ανατολή του ηλίου στη Σαντορίνης. Σηκωθείτε νωρίς για να βεβαιωθείτε ότι θα προλάβετε μια αναλαμπή του, και κρατήστε μαζί σας τη φωτογραφική σας μηχανή”.

 

Gally are looking for a bit of nightlife – Kamari and Fira are the places to go.

Make sure you visit the volcano

 

Get up early for the sunrise

 

Instead of a tour – rent a bike or a car

Sometimes tours can be very expensive and a little controlled, so try renting a bike, boat or car and explore the island yourself. You’ll find many things such as beautiful churches, beaches, shops and the island’s resident seal.  You can cover the whole island in a day and it’s really not hard to get lost. Trust us.

Make sure you take a trip to the winery

For a tiny little island like Santorini, it’s hard to believe that it has 13 wineries. THIRTEEN. So much wine to choose from. We recommend trying Santo Winery as its location is divine, sitting on top of a cliff looking out onto the ocean. What more could anyone want?

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *