ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

 

 

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτουν γροθιές.

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτουν γροθιές;

Ένα σοκαριστικό περιστατικό, καταγγέλλει η αθλητική ιστοσελίδα SportCyclades.gr, με θύμα συνεργάτη της που κάλυπτε τον αγώνα μεταξύ του Αίαντα Σύρου και του ΑΟ Πάγου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ, ο βοηθός προπονητής του Αίαντα, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον συνεργάτη της,  «επειδή όπως υποστήριξε δεν θέλει να έχει σχέσεις με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αλλά ούτε και να κάνει δηλώσεις σ΄ αυτή». Όλα αυτά παρουσία παραγόντων, δημοσιογράφων, παικτών, φιλάθλων και του διαιτητή της αναμέτρησης.

Το πράγμα όμως έχει και συνέχεια, καθώς μετά το περιστατικό –για το οποίο απ’ ότι λέει η σελίδα, υπάρχει και αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό- αντιπροσωπεία παικτών και παραγόντων επισκέφτηκαν το θύμα του ξυλοδαρμού και … απολογήθηκαν. Δηλαδή του είπαν ότι ενδεχομένως δεν έπρεπε να τον δείρουν αλλά μόνο να του σπάσουν την κάμερα, διότι –είπαν- δεν φταίει ο ίδιος αλλά άλλοι συνεργάτες της ιστοσελίδας που ασκούν  κριτική στην ομάδα.

 

Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ… ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ

 

Το περιστατικό συμπληρώνεται με την παρέμβαση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ομάδας, που αφού προσέφεραν τις Πρώτες Βοήθειες στο θύμα υποσχέθηκαν να του αντικαταστήσουν τα σπασμένα γυαλιά με …οικονομική επιβάρυνση της ομάδας. Τόσο καλά.! Δηλαδή αν το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ένας βαρύς τραυματισμός, μια επαρκής αντίδραση στο πλαίσιο του αθλητικού ιδεώδους θα ήταν η κάλυψη των νοσηλίων ή τι άλλο, σε κάτι ακόμα χειρότερο;.

Το να καταδικάσουν δηλαδή αυτή την τοξική συμπεριφορά, θέτοντας άμεσα το δράστη, εκτός ομάδας δεν «παίζει»;. Επίσης κάποια παραίτηση για λόγους ευθιξίας από πλευράς διοικούντων, μάλλον δε συνάδει με τα ελληνικά μας ήθη. Αλλά.  Στους νεαρούς παίχτες που με ωμότητα είπαν στον συνεργάτη της SportCyclades.gr, ότι ενδεχομένως το ξύλο να μην το άξιζε, αλλά τα σύνεργα της δουλειάς του θα έπρεπε να τα κομματιάσουν λόγω της κριτικής που ασκούσε η σελίδα (σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα), θα υπάρξει κάποιος- παράγοντας ή προπονητής που σε αυτές τις ηλικίες έχουν ρόλο παιδαγωγού- να τους επιτιμήσει γι αυτή την ενέργεια;.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, θα καταδικάσει αυτή τη βίαιη και σοκαριστική συμπεριφορά- όχι τη βία από όπου και αν προέρχεται, αλλά τη βία που υπέστη ένας συγκεκριμένος  εργαζόμενος, λαμβάνοντας παράλληλα αυστηρά μέτρα;.

 

ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ;

 

Προφανώς, όπως λέει το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε κι αλλού, η Αθλητική Δικαιοσύνη – και ίσως και τα ποινικά δικαστήρια- θα αποφανθούν, αλλά σε ηθικό επίπεδο, θεωρεί μια ομάδα που συγκεντρώνει νέα παιδιά, ότι τέτοια περιστατικά αυτοδικίας αφορούν μόνο τη Δικαιοσύνη;. Δεν κατανοούν ότι δυναμιτίζουν την καλλιέργεια αθλητικού ήθους, σεβασμού στην αντίθετη άποψη και την ανοχή ακόμα και στην –ενδεχομένως άδικη ή έστω υπερβολική- κριτική;.

Και τέλος, ποιος και πως, θα πείσει τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους να αθληθούν, προκειμένου μέσω της δημιουργικής αθλητικής απασχόλησης, να ξεφύγουν από άλλα πράγματα, ότι εκτός από το να κλωτσάνε μια μπάλα, θα διδαχθούν  και το ιδανικό του «ευ αγωνίζεσθαι» και της συνετής συμπεριφοράς;.

http://sportcyclades.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10630:πρωτοφανής-ξυλοδαρμός-σε-ανταποκριτή-του-sport-cyclades&Itemid=152