«ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ» ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η Μ. ΚΑΦΟΥΡΟΥ

ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

 

Η κ. Γερασιμίνα Καφούρου.

Η κ. Γερασιμίνα Καφούρου, υποψήξφια με το Γ. Χάλαρη.

«Ο Εκβιασμός είναι ο μέγιστος Φασισμός

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ηςΜαΐου 2014 διεξάγονται με φόντο τη βαθειά κρίση που βιώνουμε εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εκτός απ’ τις περικοπές στα εισοδήματά μας, σφοδρή επίθεση δέχονται και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Δικαιώματα που κατακτήσαμε διαχρονικά με συμμετοχικούς αγώνες.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, και με όλους μας αγανακτισμένους από την προδοσία των διαχειριστών της ζωής μας σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο, η αγανάκτησή μας πολλαπλασιάζεται όταν, υποψήφιοι για την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να κατοχυρώσουν μια ακόμη θητεία εκμαυλίζουν συνειδήσεις πολιτών. Αναπτύσσουν πελατειακές σχέσεις με ψηφοφόρους και προκλητικά απειλούν και εκβιάζουν ή εξαργυρώνουν και υπόσχονται.

Και ενώ οι περισσότεροι προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε την ιδεολογία και τη ζωή μας, διδασκόμενοι κυρίως από λάθη, παραλείψεις ή νοοτροπίες του παρελθόντος, ζητώντας έμπρακτα συγνώμη απ’ τα παιδιά μας, το κακό συνεχίζεται.

Οι πληγές βαθαίνουν. Όμως, επειδή πλέον οι πολίτες είναι «ξυπνητοί», προσωπικά, ως υποψήφια προτρέπω τα παιδιά μου ως ψηφοφόροι, να μην δώσουν την ψήφο τους σε εμένα ή άλλους που:

Ι. παραγοντίζουν ως πολιτικοί καριέρας για εντυπωσιασμό

ΙΙ. ζητούν την ψήφο τους ως αντάλλαγμα για… εξυπηρετήσεις ή υποχρεώσεις

ΙΙΙ. υπόσχονται θέσεις εργασίας τώρα, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους

IV.  απειλούν με απόλυση όσους δεν… «συμμορφωθούν»

V. εκβιάζουν ως φασίστες γιατί… «τους κρατούν στο χέρι».

Η δύναμη της ψήφου κάθε πολίτη είναι σεβαστή και καθοριστική. Η μυστικότητά της δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να επιλέξει ή να «μαυρίσει» τους σύγχρονους «Μαυρογιαλούρους» που ξεπέρασαν κάθε όριο αγυρτείας.