“ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ …. ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ;”

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ

 

 

 

 

H Δημοτική Σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Μαρία Αργυρού.

“Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θήρας, μετά την παραχώρηση των 37 ακινήτων της Σαντορίνης , που παραχωρήθηκαν στην ΕΤΑΔ με το ΦΕΚ 2320/Β/19.06.218, κατέγραψε τα ακίνητα αυτά (αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου, Νηπιαγωγείο και παιδική χαρά Εμπορείου, γήπεδο , κάμπινγκ , σταύλοι ,ιατρείο , προαύλιο ναού Μυρτιδιώτισσας κ.λ.π, περιοχής Καμαρίου , ακίνητα περιοχής Πύργου, περιοχής Μεγαλοχωρίου) και κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική , που μεθοδεύει το ξεπούλημά τους και την παραχώρησή τους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της απαλλοτριωμένης έκτασης , που ζητά εδώ και χρόνια ο Δήμος, για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας στο Καμάρι και η Κυβέρνηση με τις υπηρεσίες της να αποφεύγουν να απαντήσουν ,γιατί δεν θέλουν να το παραχωρήσουν δωρεάν. Αναπάντητες έχουν μείνει και οι πάνω από δύο φορές ερωτήσεις , που έχουν υποβληθεί από την Κοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε , για το θέμα αυτό.

Αλήθεια, η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής, που έχει την υποχρέωση να διεκδικήσει και να διασφαλίσει αυτά τα ακίνητα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, που γι αυτό το λόγο είχαν απαλλοτριωθεί μετά τους σεισμούς του 1956, θα συνεχίζει για πολύ να παίζει το ρόλο του αδιάφορου?

Παράλληλα, οι τρείς τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται ικανοποιημένοι και προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν λύσει όλα τα προβλήματα των νησιών μας, θα μας πουν πιο είναι το μέλλον των χώρων αυτών, που παραχωρήθηκαν στην ΕΤΑΔ ? θα απαντήσουν επιτέλους τι σκέπτονται να κάνουν με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Καμαριού ?

Η αλήθεια είναι ότι για πράγματα που είχαν δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν , βλέπουμε να υλοποιούνται π.χ ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων , μείωση του ΦΠΑ στα νησιά , μη ελλιμενισμός Αμερικάνικων ποίων στα νησιά μας, ενώ για πράγματα που έλεγαν ότι θα κάνουν να μην γίνονται π.χ ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND, επίλυση του ακτοπλοικού προβλήματος , ξεπούλημα της ΔΕΗ .

Ο κ. Βρούτσης , βουλευτής του νομού της Ν.Δ, στέκεται απλός θεατής στα παραπάνω ζητήματα ?

Για όλα αυτά, εμείς οι Σαντορινιοί και γενικότερα οι νησιώτες , πρέπει να βγάλουμε τα ανάλογα συμπεράσματα και επιβάλλεται μαζικά και χωρίς καθυστέρηση, να εντείνουμε τον αγώνα μας ώστε να μην περάσουν αυτά τα σχέδιά τους.

Η Λαική Συσπείρωση Θήρας παραμένει αταλάντευτα στο πλάι του Σαντορινιού λαού και αγωνίζεται ακατάπαυστα με συνέπεια, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τη ζωή του. ΄

Για τη Δημοτική παράταξη

ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *