Site icon Santonews

Ξεκινούν οι εργασίες του Συνεδρίου “Σαντορίνη και Ρωσία”.  

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

  “Ξεκινούν, αύριο Σάββατο 2 Οκτωβρίου, οι εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου “Σαντορίνη και Ρωσία” στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας – 2021 Ελλάδας – Ρωσίας, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά. Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θήρας και το Κέντρο Ελληνο-Ρωσικών Ιστορικών Ερευνών (Κ.Ε.Ρ.Ι.Ε.) και τελεί υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.    

 

     Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας,  

και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.  

 

     Βάση διερεύνησης και παρουσίασης των επιστημονικών ανακοινώσεων στο συνέδριο θα αποτελέσουν οι μακροχρόνιες και παλαιές στενές σχέσεις της Σαντορίνης με τη Ρωσία, ειδικά κατά το 18ο μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα, στους τομείς της Εκκλησίας, των εμπορικών και ναυτιλιακών συναλλαγών, όπως επίσης η εγκατάσταση σημαντικών Θηραίων επιχειρηματιών στη Ρωσία.  

 

    Στις εκδηλώσεις του συνεδρίου περιλαμβάνεται και ειδική ξενάγηση σε εκκλησίες της Σαντορίνης, όπου σχετική έρευνα του Κ.Ε.Ρ.Ι.Ε. εντόπισε και κατέγραψε έναν σπάνιο πλούτο ρωσικής προέλευσης, ιερών σκευών και κειμηλίων.  

 

     Το Συνέδριο που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, υλοποιείται με την υποστήριξη, του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, του Συλλόγου Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης «Εμμ. Α. Λιγνός», του Ναυτικού Μουσείου Οίας, της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών, του Ψηφιακού Αρχείου Θήρας, και της Εστίας Πύργου.  

 

     Στη συνέχεια παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.  

 

    

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

 

Σάββατο 2/10/2021  

Exit mobile version